رمان «دختری نشسته روی درخت خرمالو» به قلم شهرزاد افتخاری، توسط انتشارات روشنگران و مطالعات زنان منتشر شده است. در ادامه، یادداشت شهرزاد افتخاری را میخوانید.
رمان «دختری نشسته روی درخت خرمالو» داستانی با حال و هوای نوستالژیک اواخر دهه شصت شمسی است. «دهه شصت»ی که به دلیل فضاهای مشترک و حس همدلی که در کنار تمام مصیبتها بین مردم به وجود آمد به نماد یک نسل تبدیل شده است و دیگر صرفا یک دهه در تاریخ معاصر ایران نیست بلکه حس و حالی مشترک است به خصوص در بین کسانی که کودکی خود را در این دوره سپری کردهاند. تصاویری که داستان ترسیم میکند برای مخاطب متولد این دوره به دلیل همان فضای حسی مشترک بسیار آشنا و قابل لمس است. داستان حول شخصیت دختر بچهای شکل میگیرد که برای درک جهان بیرون و درون خودش با چالشهایی روبرو میشود، چالشهایی که داستان در روایتی دوگانه در هر بخش نشان میدهد که میشد راحتتر و دلپذیرتر پیش برود و به نتیجهای بهتر ختم شود اما درنهایت زندگی «سمیه» را چنان که رسم دنیای واقعی است، آن مسیر سختتر و بعضا تلختر رقم میزند...
بخشی از متن کتاب:
سمیه فقط سمیه بود و سمیه بودن هیچ چیز نبود و فکر کرد: «نمیخوام اینطوری باشم انقد نامرئی و گم و گور.» اما میتوانست چه کار کند؟ چه کاری بلد بود؟ چه کاری را واقعاً دوست داشت؟ انگار رفته بود بالا، روی نوک درخت خرمالوی حیاطشان و از آنجا میتوانست ببیند آنسوی دیوارها و پشتبامها چه خبر است اما نمیتوانست از جایش تکان بخورد.
لینک خرید رمان «دختری نشسته روی درخت خرمالو» :
http://roshangaran-pub.ir/bookshow/B177864854