کتاب «زن در ایران نو» به قلم علی باغدار دلگشا توسط انتشارات روشنگران و مطالعات زنان منتشر شده است. در ادامه، یادداشتِ نویسندهی کتاب را میخوانید.
در کتاب «زن در ایران نو»، واکاوی مسائل اجتماعی زنان در یکی از جراید دگراندیش و تجددگرای دوره مشروطه را به بحث گذاشتهام.
«ایران نو»، جریدهای تجددطلب میباشد که در فاصله سالهای 1288 تا 1290 شمسی عمدتا به صورت روزانه انتشار مییافته است. در میان مطبوعات دوره مشروطه (1285 شمسی) تا انقراض دوره قاجار (1304 شمسی) نیز بیشترین حجم مکتوب نگاریهای مطالبهگرایانه زنان در این جریده به چاپ رسیده است. همچنین مکتوباتی متعدد به قلم مردان در بیان حقوق زنان در این جریده به چاپ رسیده است.
نگرش و نگارش زن در «ایران نو» نشان میدهد زنان نخستین گروهی هستند که با نگارش مکتوبات متعدد به طرح مسائل حقوقی زنان پرداختهاند و در مرحله دوم، مردان دگراندیش به چنین موضوعی توجه نشان دادهاند. در بیان نقد ساختارهای جنسیتی نیز، مکتوب نگاریهای زنان در مقایسه با مکتوبات مردان با موضوع مسائل اجتماعی زنان، انتقادیتر، منطقیتر و تحلیلیتر میباشند.
کتاب «زن در ایران نو»، مرتبط با دیگر کتاب من با عنوان «نامههای زنان ایرانی» میباشد که در سال 1395 توسط انتشارات روشنگران و مطالعات زنان در اختیار خوانندگان قرار گرفته است.
در کتاب «نامههای زنان ایرانی» متن تمامی مکتوبات زنان در روزنامه «ایران نو» را گردآوری کردهام و در کتاب «زن در ایران نو» مسائل اجتماعی زنان از نگاه زنان و مردان نویسنده در روزنامه «ایران نو» را مورد تحلیل و بررسی تاریخی- جامعهشناختی قرار دادهام.
این کتاب نقد فرهنگ و جامعه ایران عصر مشروطه و دوران تجدد را نشان میدهد، دوران گذار از بودنی سنتی و تلاش برای شدنی نوگرا با مجهز شدن به سلاح تفکر انتقادی: شناخت به منظور تغییر...
راهنمای علمی من در نگارش این کتاب استادم دکتر هما زنجانیزاده بوده است و مشوقم، دانشجویانم در دو درس «احزاب و مطبوعات دوره قاجار» در دانشگاه فردوسی مشهد و «تحولات اجتماعی ایران معاصر» در جهاد دانشگاهی مشهد.
کتاب «زن در ایران نو»، چهارمین کتاب از من است که فرهیخته فاضل سرکار خانم لاهیجی و همکارانشان در انتشارات روشنگران و مطالعات زنان آن را به زیور چاپ میآرایند، مفتخرم به همکاری علمی با آنها و خرسندم که در رسالت اجتماعیشان استوار و رهنمایاند...
لینک خرید کتاب «زن در ایران نو» با 20درصد تخفیف:
http://roshangaran-pub.ir/bookshow/B816223538