خودمان را باور کنیم و به خودمان اعتماد داشته باشیم


سهیلا قربانی: هفتمین نشست از سلسله برنامه های روخوانی از نمایشنامه های «بهرام بیضایی» به همراه معرفی تازه های انتشارات روشنگران با حضور علیرضا مجابی، طاهره صدیقیان، عصمت عباسی، مهناز آذرنیا، سپیده محمدیان، سهیلا فرزین نژاد، مجید صیادی و جمعی از اهالی فرهنگ و اقتصاد در دفتر روشنگران برگزار شد.
 
در ابتدای برنامه، هادی سروری با همراهی مریم اسمی‌پور به خوانش بخشی از نمایشنامه «مرگ یزدگرد» بیضایی پرداختند.
در ادامه شهلا لاهیجی؛ مدیر انتشارات روشنگران ضمن خوشامدگویی به حاضرین گفت: «شاید برای بسیاری سوال باشد که چرا کتابی که خودمان منتشر کردیم را نقد می کنیم. معتقدم بعنوان یک ناشر وظیفه دارم تمام اندیشه ها و افکار نویسندگان را از هر طیفی که باشد منعکس کنم. شاید این رسم روزگار ما نباشد اما ما این رسم را برای خودمان شکستیم.»
 
کتاب «وایکینگ ها در افق» یکی از اثار منحصر به فردی است که یک ایرانی درباره وضعیت اقتصادی ایران با طرح این سوال که «چه باید کرد؟!» نوشته شده است.
 
*مانند لشکری هستیم که فقط شکست را تجربه کرده!
در ادامه ضمن رونمایی از کتاب «وایکینگ‌ها در افق»، نوید سهامی به انگیزه نگارش این کتاب اشاره کرد و گفت: « شاید این تنها انگیزه من نباشد که منجر به نگارش این کتاب شده. این انگیزه بین همه ما مشترک است. ما از جایی که حافظه شفاهی یاری‌مان می‌کند خسته ایم. راه‌های مختلفی را برای رسیدن به ثبات و آرامش نسبی آزموده‌ایم و هربار شکست خورده‌ایم. به قول مرحوم اخوان ثالث «مثال لشکر نادمی هستیم که فقط شکست را تجربه کرده!» در طول قرن گذشته اقداماتی کردیم، سخن‌هایی گفتیم، که موجب پشیمانی ما و خنده‌ی اغیار شد. از زمانیکه غرب را شناختیم دلمان می خواست مانند غربی‌ها، سفره‌هایمان گسترده باشد، در رفاه باشیم و عزت بین المللی داشته باشیم. به همین خاطر در مقطعی از زمان شروع به تقلید از ظواهر غرب کردیم و خیلی زود به این نتیجه رسیدیم که ساختار سیاسی، بزرگترین مشکل ماست. تلاش کردیم به ساختارهایمان هم رنگ‌وبوی غربی بدهیم تا از هر نظر مشابه آنها شویم اما تاکنون نتیجه‌ی مطلوبی از این شباهت‌گزینی‌ها بدست نیاوردیم.»
 
*زمان به نفع ما نیست
وی در ادامه اظهار داشت: « دیروز گرفتار بودیم، امروز هم گرفتاریم. پس معلوم می‌شود زمان به نفع ما نیست. باید روابط‌مان را با موجودیت غرب مشخص کنیم. آن هم زمانیکه اوضاع جهانی مطلقا مساعد نیست. فاصله کشورهای غنی و فقیر هر روز بیشتر می‌شود. در طول سی سال گذشته شکاف درآمد سرانه بین جهان صنعتی و درحال توسعه تقریبا سه برابر شده. 50 سال است که نهادهای بین المللی مدعی هستند که درجهت فقرزدایی فعالیت دارند. اما هنوز نتیجه‌ای حاصل نشده. با این حال تصور می‌کنم برای برون رفت از شرایط کنونی نیاز داریم خودمان را باور کنیم و به خودمان اعتماد داشته باشیم.»
 
نویسنده در فصل اول کتاب، جهان را بصورت آماری بررسی کرده است. در فصل دوم به چگونگی ثروتمندشدن و تعریف ثروت در جوامع پرداخته. فصل سوم فاصله‌ی بین درآمد سرانه کشورهای پیشرفته غربی با کشورهای دنیا بررسی شده و فصل پایانی کتاب به طرح یک سوال کلیدی پرداخته؛ اینکه باید در مقابل غرب؛ این اَبَر اجتماع انسانیِ جهان چه اقدامی کرد؟!
 
سهامی در پاسخ به سوال طرح شده در فصل پایانی کتاب گفت: «با توجه به تحقیقاتی که در این زمینه داشتم شخصا به این نتیجه رسیدم که تعامل و همراهی با غرب سودی ندارد. باید با غرب مقابله کرد. صادقانه می گویم «مقابله با غرب» نتیجه ای نبود که در شروع نگارش کتاب بعنوان یک پیش فرض در ذهن داشتم. اما در طول پژوهش انجام شده به این نتیجه رسیدم که تقابل، تنها راه مقابله با غرب است. در این مقابله دو راه پیش‌ رو داریم: توسعه درونی و توسعه بیرونی. توسعه درونی نوعی از آزادی است که آن را در شکلِ پراکنشِ آزادانه‌ی محصولات فرهنگی دسته‌بندی کردم. زمانیکه که محصولات فرهنگی آزادانه و با سرعت در جامعه جریان داشته باشد به ثبات درونی نیز خواهیم رسید. اما توسعه درونی به تنهایی راهکار این مسئله نیست. ما نیاز به یک مکمل دیگر با عنوان توسعه بیرونی داریم و این نوع از توسعه یعنی تقابل با غرب.»
 
*ممکنست هدف یک توطئه بزرگ باشیم
ناشر «وایکینگ‌ها در افق» متذکر شد که اصل این کتاب بر مبنای دو راه حل تقابل و تعامل پایه ریزی شده و این درحالیست که همیشه یک جدایی دایمی بین مردم و سیستم اداره‌کننده کشور وجود داشته است و نتوانسته چاره‌ای برای درمان دردهای قرن امروز از راه‌های پیشنهادی بیندیشند.
لاهیجی در ادامه با خطاب قراردادن نویسنده کتاب یادآور شد: « شما از تقابل و تهاجم به غرب صحبت می‌کنید اما آیا ما توان این کار را داریم؟!‌ نباید از این مسئله هم غافل شد که شکست‌های تاریخی ما همیشه به دست خودمان صورت گرفته. علیرغم تصورتان ما هم در این سال‌ها به قدر کافی حمله کرده‌ایم. به یاد بیاورید زمانی‌ را که درخیابان‌های دهلی، جوی خون راه انداختیم و انقدر به آدم‌کشی ادامه دادیم تا اینکه زبان فارسی از کشور هند حذف شد. ای کاش گناهانمان را تطهیر نکنیم. باید خودمان را هم در آینه واقعیت ببینیم. به نظر من آنچه در غرب اتفاق افتاد قطعا خواستِ مردمانش هم بود. شاید بتوان گفت در خاورمیانه تنها کشوری هستیم که استعمار نشدیم. ممکنست هدف یک توطئه بزرگ باشیم. اما آیا توان تقابل در ما وجود دارد؟ قطعا برای ثروتمندشدن نیازمند سرمایه هستیم و کسب این سرمایه با ایجاد امنیت اجتماعی و اقتصادی در جامعه فراهم می‌شود نه با توپ و تانک!»
 
در پایان برنامه ناشر از حاضرین خواست تا به طرح سوالات خود بپردازند. یکی از حاضرین پرسید:
- آقای سهامی! گفته‌هایتان مرا به یاد دانشمندانِ ضد آمریکا و سرمایه داری انداخت. شما در کتاب، روش غربی‌ها برای کسب درآمد را با صفت وحشیانه توصیف کردید درصورتیکه این فرضیه هم وجود دارد که شاید اگر ما هم جای آنها بودیم چنین شیوه‌ای را پیش می‌گرفتیم. من هم در ایران و هم خارج از ایران در رشته اقتصاد تحصیل کردم و تقریبا با خط فکری هردو گروه آشنا هستم. اما به نظرم جنگ با غرب هیچ فایده‌ای برای کشور ما و کشورهای درحال توسعه ندارد بلکه باید بصورت آگاهانه با آنها تبادل و تعامل کنیم تا شرایط اقتصادی کشور به ثبات نسبی برسد...
 
سهامی: «درست است. در بخشی از کتاب هم عنوان کرده‌ام که شاید اگر ما هم در شرایط غرب بودیم به همین روش پول درآوردن ادامه می‌دادیم. این روش پول درآوردن روش توسعه است. به همین خاطر عنوان فرهنگ وایکینگی به آنها دادم. روحیه غربی یعنی روحیه نفع مالی. ما باید تلاش کنیم غربی‌گرایی و غرب‌زدگی را از یکدیگر متمایز کنیم.»
 
یکی دیگر از حاضرین از نویسنده پرسید:
_چرا شما بر این باورید که تقابل در عین تعامل معنا ندارد؟ به نظر شما از راه تقابل می توانیم به چیزهایی برسیم که غربی‌ها آن را از راه تعامل بدست آوردند؟
 
سهامی: «غرب برای بدست آوردن «هیچ» با کسی شریک نمی شود. ما قبل از انقلاب تجربه‌ی تعامل با غرب را داشتیم. با این حال سرانجامِ این تعامل به کجا رسید؟! تقابل یک نتیجه علمی است. تقابل صرفا مسلحانه نیست و نباید تنها با تصور خشونت‌آمیز آمیخته شود. درعین حال اشکالی هم ندارد به شکل های خشونت‌آمیزش فکر کنیم تا غربی‌ها مجبور شوند سوسیالیسمِ بین‌المللی را هم رعایت کند.»
 
لاهیجی هم در پاسخِ سهامی به این سوال گفت: «اما به عقیده من نیازی به این کار نیست. ما کشور ثروتمندی هستیم. درآمد سرانه ملی‌مان برحسب تولید سرانه ملی است. آیا اقتصاد ما مصداق شایسته‌ای از کسانی است که برای خرید ماشین برای فرزندانشان اقدام به فروش زمین‌هایشان می‌کنند اما غافلند از اینکه بالاخره روزی این زمین‌ها تمام می‌شود بدون اینکه پول آن صرف تولید ثروت و امنیت برای خانواده شده باشد. برای همین است که ما مردم همیشه محتاج حکومتمان هستیم درحالیکه حکومت هیچ احتیاجی به ما ندارد.»
 
در پایان، نویسنده کتاب «وایکینگ‌ها در افق» به دلیل انتخاب عنوان کتاب اشاره کرد و گفت: «غلبه وایکینگ ها در اروپا آغازگر دوره جدیدی بود. دوره ای که باورهای وایکینگی یعنی نفع مالی با هر وسیله و شیوه ای مجاز شد. و این باور، غالب فرهنگ اروپایی شد. به همین دلیل یک دوره کوتاه تاریخی در کتاب ذکر شده است با این مضمون که چطور آنها در انگلستان و فرانسه و جنوب آمریکا به قدرت رسیدند. این مسئله مقارن می شود با زمانی که اروپا تشنه چنین ایده ای بود. به همین خاطر آن مقطع زمانی را دوره وایکینگ ها نامگذاری کردیم. کمااینکه فرهنگ غربی امروز مسلط بر جوامع غربی را فرهنگ وایکینگی نام گذاشتم. با تمام این اوصاف به نظر من کشوری مثل ایران هر لحظه در افق خود، کشتی وایکینگ ها را می بیند

نویسنده : سهیلا قربانی
درح خبر : 1392-08-15
بازدید : 7294



نظر کاربران :


نظر شما در باره این خبر :



اخبار مرتبط :

یادداشت پریرخ صنیعی، مترجم کتاب «افسانه‌های بی‌زمان» 
چیزهای ضروری؛ فروشگاهی که می‌توانید آرزوهای خود را در آن بیابید و رویاهای خود را از آن‌جا بخرید 
به یاد مادرمان شهلا لاهیجی 
یادداشت دکتر فاطمه جعفرنیا به بهانه‌ی انتشار کتاب «تأثیر باورهای یهود در بازتولید نگاه جاهلی به زن» 
نوید سهامی: «هیچ‌چیز در جهان، بدون فروش موفق، واقعیت پیدا نمی‌کند.» 
«کتابخانة نیمه‌شب» منتشر شد 
کتاب «از اصفهان تا ویرجینیا»، زندگی حرفه‌ای یک پزشک ایرانی، منتشر شد 
رونمایی و نقد کتاب «خواب‌های کاغذی» 
یادداشتی درباره‌ی کتاب «دست‌نوشته‌های گمشده» 
کتاب «پیدایش جهان» (بیگ بنگ) منتشر شد 
کتاب «مروری بر زندگی تراجنسیتی‌ها» منتشر شد 
یادداشت بهمن یغمایی به بهانه‌ی انتشار کتاب «بیگانه کامو در آینه» 
کتاب «بیگانه کامو در آینه» نوشته‌ی کامل داود منتشر شد 
«دست‌نوشته‌های گمشده» به قلم فرانتس کافکا منتشر شد 
نمایشنامه «چهارراه» تجدید چاپ شد 
ماهیت جوهری زندگی با متن 
آرامیدن بر روی رویای خاک 
مجموعه داستان «عشقهای خنده‌دار» تجدید چاپ شد 
فیلمنامه «آوازهای ننه‌آرسو» تجدید چاپ شد 
کتاب «آنگلا مرکل» تجدید چاپ شد 
کتاب «خاک و رویاپردازی‌های آرمیدن (گفتاری در صور خیال درونبودگی)» نوشته‌ی گاستون باشلار منتشر شد 
خانم‌جانِ «خانم‌جانِ فاطمه»! 
شهلا لاهیجی: «چهره‌ی دیگری در آسمان ادبیات زنان ایران پدیدار شد» 
رمان «خواب‌های کاغذی» منتشر شد 
یادداشت شهلا لاهیجی در ارتباط با انتشارِ نمایشنامه «چهارراه» 
کتاب «انقلاب مجارستان» تجدید چاپ شد 
یادداشت هایده وهاب‌زاده، به انگیزه‌ی انتشار کتاب «آنگلا مرکل» 
کتاب «آنگلا مرکل» منتشر شد 
کتاب «داستان‌های شرقی» پس از سال‌ها تجدید چاپ شد 
نمایشنامه «چهارراه» نوشته‌ی بهرام بیضایی منتشر شد 
نمایشنامه «چهارراه» به قلم بهرام بیضایی به زودی منتشر می‌شود 
یادداشت نرجس خدایی، نویسنده‌ی مجموعه داستان «فهرست ترس‌ها» 
یادداشت شهلا لاهیجی به مناسبت روز جهانی زن (8 مارس) 
مجموعه داستان «فهرست ترس‌ها» به قلم نرجس خدایی منتشر شد 
کتاب «زن در قصه‌های پریان» منتشر شد 
یادداشت اختصاصی علی باغدار دلگشا 
«يادواره‌ی هايپيشيا» منتشر شد 
پیام تبریک شهلا لاهیجی به مناسبت 8 مارس؛ روز جهانی زن 
۸ مارس؛ روز جهانی زن بر تمام مردم دنیا فرخنده باد 
اثری عاشقانه در بطن ماجراهای سیاسی 
کتاب‌های پرفروش نشر روشنگران در مهرماه 1396 
بيضايي و كوندرا همچنان پرطرفدار هستند 
«آینه‌های روبرو»؛ آتشی که دوباره شعله‌ور شد 
بخشی از رمان «سه نقطه در رویا» نوشته‌ی سهیلا مهاجر ایروانی 
سهیلا مهاجر ایروانی: «سه نقطه در رویا؛ قصه‌ی سه زن از سه گوشه‌ی متفاوت دنیا و با یک نقطه اشتراک...» 
موقعیت اضطراری و معیارهای اخلاقی در سینمای اصغر فرهادی کتاب شد- روایتی تلخ از مادران اوتیسمی در یک رمان 
«عشقهای خنده‌دار» میلان کوندرا به چاپ پانزدهم رسید 
کتاب‌های تازه نشر روشنگران از بیضایی تا یک کتاب انتخاباتی 
رمان «از روزهای اخگر و زنگار» منتشر شد 
اثر تازه‌ای از بیضایی در راه است 
به مناسبت فرارسیدن عید نوروز 
یادداشت اختصاصی نویسنده‌ی کتاب «نامه‌های زنان ایرانی» 
یادداشت نویسنده‌ی رمان «خاش و گلبرگ‌های خشخاش» 
کتاب‌های پرفروش‌ نشر روشنگران در بهمن‌ماه 1395 
معبود حسیبی از کتاب «خاش و گلبرگ‌های خشخاش» می‌گوید.. 
کتاب «خاش و گلبرگ‌های خشخاش» منتشر شد 
«روانشناسی توده ها» تجدیدچاپ شد 
خوانش نمایشنامه «شب هزارویکم» در تالار مشاهیر تئاترشهر 
زنِ ایرانی و اجتماعی شدن در عصر مشروطه 
«نامه‌های زنان ایرانی» منتشر شد 
آی عشق چهره آبی‌ات پیدا نیست 
پیشنهاد نوروزی محمدرضا مرزوقی: کتاب «احساس تنهایی و توتالیتاریسم» 
جنسیت و اقتدار انتخاباتی 
تا بهارستان راهی نیست  
حرف‌هایی درباره سانسور در گفتگو با «شهلا لاهیجی»؛ شاید این مصاحبه هم چاپ نشود  
چرایی جهانی نشدن ادبیات معاصر ایران؛ از خودسانسوری تا کمبود خلاقیت 
جنسیت و مشارکت در قانونگذاری (یادداشتی اختصاصی از دکتر عباس محمدی اصل) 
کتابی با فصل های متفاوت نسبت به آثار فلسفی- با تماشای تلویزیون هم می توانید فیلسوف شوید 
یادداشت همایون عالمی؛ نویسنده کتاب «سایه های نور» 
يادداشت شهلا لاهيجي در روزنامه جهان صنعت 
طاهره صدیقیان: «هیچ عشقی ارزش تحمل خشونت را ندارد!» 
آژیدهاک؛ شکوه گر از روزگار...  
«ستون های زمین» منتشر می شود  
وداع با او ممکن نیست 
جای او در ایران امروز هنوز سبزِ سبز است 
یادنامه‌ی صدرالدین طاهری برای شهلا لاهیجی 
یادنامه‌ی دکتر علی باغدار دلگشا و زهرا برادران کاشانی برای شهلا لاهیجی 
یادنامه‌ی محمدرضا یزدی‌زاده برای شهلا لاهیجی 
«غریبه‌ای در ساحل» منتشر شد 
«حس و حال مشترکِ یک نسل» 
«میشد اینجوری باشد اما نبود...» 
«سخن از زن در ایران نو» 
کتاب «زن در ایران نو» منتشر شد 
کتاب «تاریخ سرّی سلطان در آبْسکون» تجدید چاپ شد 
رمان «بی‌خبری» تجدید چاپ شد 
یادداشت سحر بهشتی به بهانه‌ی انتشار رمان «دورماندگی» 
هرگز نميرد آنکه دلش زنده شد به عشق... 
اوست گرفته شهرِ دل... 
«مهمانی خداحافظی» به قلم میلان کوندرا تجدید چاپ شد 
«شوخی» به قلم میلان کوندرا تجدید چاپ شد 
یادداشت شهلا لاهیجی درباره‌ی کتاب «پدران و پسران از هم پاشیده» 
پژوهشی درباره خشونت علیه زنان در ایران به قلم مهرانگیز کار 
مجموعه روایت «درختان در مهتاب هم می‌رویند» نوشته‌ی نوذر اسمعیلی منتشر شد 
«ژاک و اربابش» تجدید چاپ شد 
«کتابِ خنده و فراموشی» تجدید چاپ شد 
«عقده‌‌ی سیندرلا» تجدید چاپ شد 
دو اثرِ جدید توسط نشر «دامون» منتشر شد 
کتاب «نظريه‌ی رمان: از رابله تا مارکز» منتشر شد 
«پدران و پسران از هم پاشيده» منتشر شد 
پیشنهاد نوروزی عصمت عباسی: رمان «در جستجوی فرخنده» 
پرفروش‌های نشر روشنگران در دی‌ماه 1396 
آب شرمنده‌ی آتش شد 
بخشی از رمان «باید حرفای دیشبمو جدی می‌گرفتی!» نوشته‌ی محمدرضا مرزوقی 
رونمایی و نقد و بررسی رمان «در جستجوی فرخنده» در شهر کتاب «مهرشهر» 
«باید حرفای دیشبمو جدی می‌گرفتی!» از حصر آزاد شد! 
رمانی که پس از سال‌ها بالاخره توانست مجوزِ چاپ بگیرد! 
کتاب‌هایی برای شنیدن 
نگاهی به تازه‌ترین کتاب‌های صوتی نشر روشنگران 
شهلا لاهیجی از رمان برگزیده‌ی سال 88 گفت... 
همدلی با کودک درون 
جای بزرگ بیضایی در خانه خالی است 
«درباره‌ی آزادي» و «لاك نقره‌اي» را بشنويد! 
شهلا لاهیجی: «بالاخره بخت با ما یار شد...» 
بخشی از کتاب صوتی «درباره‌ی آزادی» 
کتاب «درباره‌ی آزادی» در قالب کتاب گویا منتشر شد 
رمانی اجتماعی بعد از سال‌ها از محاق در آمد 
رمان «در جستجوی فرخنده» طنزی تلخ از تنهایی انسان مهاجر امروز 
به حسن روحانی رای می‌دهم 
ما رای می‌دهیم تا آرامش ادامه یابد 
کتاب «شوخی» میلان کوندرا به چاپ شانزدهم رسید 
«سفر به شب» بهرام بیضایی کتابِ پرفروشِ نشر روشنگران در نمایشگاه کتاب 
یادداشتی از شهلا لاهیجی به انگیزه‌ی انتشار کتاب «درام کودک بااستعداد بودن» 
معرفی رمان «از روزهای اخگر و زنگار» 
تازه‌های نشر روشنگران در بهار 96 
«عقده‌ی سیندرلا» به چاپ سوم رسید 
کتاب «درام کودک با استعداد بودن» منتشر شد 
بخشی از رمان «در جستجوی فرخنده» با صدای نویسنده 
علیرضا مجابی از رمان «در جستجوی فرخنده» گفت... 
یادداشت اختصاصی نویسنده‌ی کتاب «تغییرات اجتماعی در ایران از نگاه مورخان پارسی‌نویس-بلعمی تا جوینی-» 
گزارش تصویری از مراسم آغاز به کار «کانون عالی زنان و توسعه پایدار ایران» به همراه رونمایی از کتاب «پیام فوری از مادر زمین» 
مراسم آغاز به کار و اعلام موجودیت كانون عالی زنان و توسعه پايدار ايران همراه با رونمایی از کتاب «پیام فوری از مادر زمین» 
یادداشت علیرضا مجابی؛ نویسنده رمان «در جستجوی فرخنده» 
رمان «در جستجوی فرخنده» منتشر شد 
از میان دفترچه‌های دهه‌ی شصت... 
رمان «در جستجوی فرخنده» به زودی منتشر می شود... 
«مهمانی خداحافظی» میلان کوندرا به چاپ هشتم رسید 
«پیام فوری از مادر زمین» : مادر زمین به کمک شما نیازمند است!! 
پیشنهاد نوروزی علیرضا مجابی: «کتاب خنده و فراموشی» 
پیشنهاد نوروزی پژمان ابوالقاسمی: کتاب «درباره آزادی» 
پیشنهاد نوروزی پروین پناهی: کتاب «بارداری بی هنگام آقای میم»  
یادداشتی بر کتاب «تغییرات اجتماعی از نگاه مورخان پارسی نویس: بلعمی تا جوینی»  
کتاب «تغییرات اجتماعی در ایران از نگاه مورخان پارسی نویس-بلعمی تا جوینی-» منتشر شد 
نفوذ زنان بر انتخابات 
جنسیت و قدرت در حوزه عمومی (یادداشتی اختصاصی از دکتر عباس محمدی اصل)  
گفتگوی خبرگزاری کتاب ایران با «مریم افشار»  
کتاب «تحليلي بر بازتاب اسطوره در سينماي بهرام بيضايي» منتشر شد  
فضیلتی به نام نامیِ نافرمانی 
«ميلان كوندرا» به قرباني شدن انسان در جوامع توتاليته مي‌پردازد  

تماس با ما

بازدید امروز : 1657
بازدید دیروز : 2486
بازدید ماه جاری : 4143
کل بازدید ها : 5262282
 

کاربران آنلاین :  2
 

  تلفن دفتر فروش : 88723936 - 88722665
  نمابر : 88722665 
  ایمیل : roshangaran68@gmail.com 
  آدرس : خیابان یوسف آباد میدان فرهنگ – خیابان 33 – نبش آماج – شماره 21- واحد 3

کلیه حقوق این سایت متعلق به انتشارات روشنگران می باشد.