شهلا لاهیجی در گفتوگو با ایلنا مطرح کرد؛
خرد جمعی میگوید دوباره به روحانی رای بدهیم- با «سفر به شب» استاد بیضایی میآییم
شهلا لاهیجی میگوید: فکر میکنم با توجه به اینکه بسیاری از برنامهها و سیاستگذاریهای آقای روحانی در حوزههای مختلف هنوز ناتمام مانده است؛ خرد جمعی این موضوع را تبیین میکند که مجدد به او رای داده شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، شهلا لاهیجی (مدیر انتشارات روشنگران و مطالعات زنان) که هماکنون در آمریکا به سر میبرد، به خبرنگار ما گفت: از استاد بهرام بیضایی فیلمنامه «سفر به شب» را برای نمایشگاه کتاب آماده کردهایم که بهدلیل غیاب استاد بیضایی در ایران پس از نزدیک به سه سال آماده انتشار شده است. همچنین حدود ۱۰ عنوان جدید داریم که برای اولین بار در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عرضه میشوند. آثاری مثل «پیام فوری از مادر زمین»، «نامههای زنان ایرانی»، «روزهای اخگر و زنگار» از دکتر صدرالدین طاهری و «خاش و گلبرگهای خشخاش» نوشته دکتر معبود حسیبی و ...
مدیر انتشارات روشنگران و مطالعات زنان سپس در پاسخ به این سوال که همزمانی نمایشگاه کتاب و انتخابات ریاستجمهوری و اینکه احتمالا نمایشگاه بیشتر از سالهای دیگر محل رفتوآمدهای سیاسی خواهد بود آیا میتواند کمکی به توجه بیشتر برای حوزه فرهنگ و هنر شود؛ اظهار داشت: این مسئله بسته به تعداد کسانی است که از نمایشگاه کتاب بازدید میکنند. ما نمیدانیم که دسترسی به محل جدید نمایشگاه یعنی شهرآفتاب چه میزان برای مردم راحت است. سال گذشته که خیلیها برای رسیدن به نمایشگاه مشکل داشتند. علاوه بر این اینکه چه بحثهایی در حوزه انتخابات در نمایشگاه اتفاق بیفتد و چقدر بحث در حوزه انتخابات به مسائل فرهنگی هم گریزی بزند.
لاهیجی درباره اهمیت انتخابات ریاستجمهوری پیشرو نیز یادآور شد: فکر میکنم که با توجه به اینکه بسیاری از برنامهها و سیاستگذاریهای آقای روحانی در حوزههای مختلف هنوز ناتمام مانده است خرد جمعی این موضوع را تبیین میکند که مجدد به او رای داده شود. امیدوارم دلسردی و ناامیدی عمومی سال ۸۴ که نتایج آن را هم دیدیم در این دوره تکرار نشود. بالاخره با وجود همه مشکلات، شرکت مردم در انتخابات و انتخاب دوباره روحانی برای ریاستجمهوری، یک گام رو به جلو محسوب میشود. با این همه آنقدر شاهد تبلیغات منفی هم در رسانههای رسمی و هم در فضای مجازی علیه دولت آقای روحانی هستیم که مردم را نسبت به انتخابات دلسرد میکند. واقعا هم نتیجه کاملا نامشخص و وضعیت برای ما مبهوم است.
او درباره عملکرد و کارنامه دولت یازدهم در حوزه فرهنگ نیز بیان کرد: متاسفانه همه نهادها نتوانستند وظایف خود را آنطور که باید نسبت به دولت انجام بدهند و هنوز موانع زیادی مخصوصا در حوزه مسائل فرهنگی در مقابل دولت قرار دارد. گویا نهادهای فرهنگی مربوطه نتوانستهاند به خواسته آقای روحانی آنطور که گفته است که میخواهد آزادی بیشتری در فضای فرهنگی مثل کتاب، نمایشنامه و... برقرار کند؛ عمل کنند و ظاهرا این نهادها ناچار هستند از جایی غیر از دولت اطاعت کنند یا دستکم خواستههای آنها را مدنظر قرار میدهند. واقعا هم نمیدانیم چرا اینطور است و ما گمان میکردیم که حوزه فرهنگ مستقیما زیر نظر دولت قرار دارد ولی به نظر میرسد که اینطور نیست. نهایتا باید دید که خود آقای روحانی در اینباره چه میگوید و چه برنامهای دارد.
منبع : خبرگزاری ایلنا، شنبه 9 اردیبهشت 1396
درح خبر : 1396-02-09 13:11
بازدید : 5946