کتاب «چمدان بیکسی» به قلم شمیم شهلا، توسط انتشارات روشنگران و مطالعات زنان منتشر شد.
نویسنده در توضیحِ این کتاب میگوید: «ترس، تنهایی، فراموشی و مرگ موضوعاتی هستند که همیشه گریبانگیر زندگی انسان بوده است. موضوعاتی که براساس آنها میشود قصههای متعددی نوشت که هر کسی بنا بر زاویهی نگاه خود روایتکنندهی آنها باشد.
مجموعه داستانهای بلند و کوتاه «چمدان بیکسی» شامل دوازده داستان است که پایهی قصهها بر اساس موضوعاتی است که به آنها اشاره شد. این کتاب به چهار فصل سهگانه تقسیم شده که هر فصل دارای یک موضوع مشترک است (سهگانهی فراموشی، سهگانهی ترس، سهگانهی حوادث و سهگانهی مرگ). انسان امروزی در زندگی بیشتر از هر چیز با چنین موضوعاتی سروکار دارد که میشود آنها را فلسفهی زندگی نامید. این قصهها برگرفته از اتفاقات واقعی است که پیرامون و برای ما پیش آمده یا چه بسا پیش خواهد آمد و نهتنها قصههای عجیب و غریب و ناشناختهای نیستند بلکه روایتکنندهی زندگی آدمیانی هستند که اگر خود ما یکی از آنان نباشیم، حتما در اطرافمان با آنها روبهرو شدهایم و خاطرهای از زندگیشان در ذهنمان حک شده است.»
بخشی از داستان «انتظار نام دیگر فراموشیست» :
بیحرف و کلام به تابلوی نقاشی خیره شده بودند، صدای دکلمههای هوشنگ ابتهاج در سراسر گالری شنیده میشد و ترکیب دلنشین و بهیادماندنی از تصویر و صدا خلق شده بود. هر دو ماسک زده در کنار همدیگر ایستاده بودند، اینطور به نظر میرسید که مات و مبهوت مفاهیم مطرح شده در نقاشی هستند اما در واقعیت هیچ کدامشان نه به فکر نقاشی بودند نه به دنبال فلسفۀ وجودی نقش خلق شده.»
پیش از این، کتاب دیگری از شمیم شهلا تحت عنوان «مفهوم تعزیه از نگاه بهرام بیضایی» توسط انتشارات روشنگران و مطالعات زنان منتشر شده است.
لینک خرید کتاب «چمدان بیکسی» :
http://roshangaran-pub.ir/bookshow/B495015605