سایت روشنگران: کتاب «نامههای زنان ایرانی» به کوشش علی باغدار دلگشا گردآوری شده و به تازگی توسط انتشارات روشنگران و مطالعات زنان منتشر شده است. در ادامه یادداشت اختصاصی علی باغدار دلگشا را میخوانید که به انگیزهی انتشار کتاب نگاشته است.
«نامههای زنان ایرانی» مجموعهای شامل 62 نامهی چاپ شده از زنان ایرانی در روزنامهی «ایراننو» به عنوان یکی از مهمترین و پرتیراژترین مطبوعات عصر مشروطه (1290-1288 شمسی) میباشد. ویژگی بارز این کتاب استفاده از متن اصلی تمامی نامههای زنان در روزنامهی مذکور است. این نامهها علاوه بر تشریح اوضاع اجتماعی زنان در جامعهی مردسالار دورهی قاجار، بیانگر نوع نگاه و جنس مطالبات اجتماعی زنان ایرانی در یکی از مهمترین ادوار تجددگرایی در جامعهی ایران میباشد. به دلیل وجود نابرابریهای اجتماعی متعدد و جایگاه برتر مردان نسبت به زنان در تمامی مناسبات اجتماعی، مخاطبِ بیشتر این مکتوبات مردان هستند.
کتاب حاضر نشان میدهد زنان ایرانی در مکتوبات خود با انتقاد از نگرش منفی جامعه نسبت به حضور زنان در اجتماع و با تاکید بر نقش مهم مسئلهی "آگاهی" در ارتقاء جایگاه اجتماعی زنان، اصلیترین مطالبهی خود را در قالب مسئلهی حق تحصیل و ایجاد دبستان برای دختران مطرح مینمایند. مجموعهی حاضر به این امر اشاره دارد که پیگیریهای مستمر و اتخاذ شیوهی متعادل در طرح مطالبات از سوی زنان، دلائل اصلی تحقق خواستههای جنبش زنان در ایران عصر مشروطه میباشند.
لینک خرید کتاب از سایت روشنگران با 20 درصد تخفیف:
http://roshangaran-pub.ir/bookshow/0