انتخاب خبر: شهلا لاهیجی، یکی از پایهگذاران کارزار انتخاباتی «به سوی تغییر چهره مردانه مجلس» با تشریح اهداف این کمپین به «انتخاب خبر» گفت: رئیسجمهور کشورمان مطرح کردهاند که از رد صلاحیتهای بیدلیل و ناموجه برای حضور کاندیداها در انتخابات آینده در جهت حفظ حقوق مردم و کاندیداها جلوگیری به عمل میآورند و زنان ایران با امید و اعتماد به این سخن آقای روحانی، حضور آگاهانهای برای ثبتنام در رقابتهای انتخاباتی مجلس آینده خواهند داشت.
به گزارش انتخاب خبر، اهداف توسعه هزاره در واقع هشت هدف مشترک هستند که در سال ۲۰۰۰در سازمان ملل بر سر آنها توافق شد. این اهداف باید تا سال ۲۰۱۵تأمین شوند. اهداف توسعه هزاره، هشت آرمان است که باید به آنها تا سال ۲۰۱۵دست یافته شود تا آنها به چالشهای اصلی توسعهی جهان پاسخ دهند.
اهداف توسعهی هزاره از اقدامات و اهدافی که در بیانیهی هزاره آمده تصویری ترسیم میکند. بیانیهی هزاره در ماه سپتامبر سال ۲۰۰۰، توسط ۱۸۹کشور پذیرفته شده و ۱۴۷نفر از سران سیاسی آن را امضا کردهاند.
کشورهای عضو سازمان ملل در سال ۲۰۰۰میلادی با امضای سندی هشت مادهای موظف شدند تا سال ۲۰۱۵این اهداف را محقق کنند. این هشت هدف عبارتند از: از بین بردن فقر شدید و گرسنگی، دست یافتن به آموزش ابتدایی همگانی، گسترش و ترویج برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان، کمکردن مرگ کودکان، بهبود سلامتی مادران، مبارزه با ایدز، مالاریا و دیگر بیماریها، تضمین پایداری محیط زیست و گسترش مشارکت جهانی برای توسعه.
بر اساس این سند، تمامی کشورهای امضاکننده موظف هستند تا سال ۲۰۱۵(۱۳۹۴) حداقل ۳۰درصد از کرسیهای پارلمانشان را به زنان اختصاص دهند.
سه شنبه 5 آبانماه سال جاري جمعی از فعالان مدنی کشورمان با تکیه بر همین سند طي جلسهاي با حضور چهرههاي سرشناس در امور بانوان، از طرح تغییر چهره مردانه مجلس رونمایی كردند وکارزار (کمپین) انتخاباتی «به سوی تغییر چهره مردانه مجلس» را راهاندازی کردند.
اما آیا تلاش برای تغییر چهره مردانه مجلس در ایران تلاشی موفق خواهد بود؟ یکی از نقدهایی که به کمپین تغییر چهره مردانه مجلس شده، این است که جریانات سیاسی ممکن است از این حرکت به سود خود بهرهبرداری کرده و در پوشش این کمپین به مجلس راه پیدا کنند، اما در عمل، خواستهای زنان را در مجلس پیش نبرند.
وبسایت خبری «انتخاب خبر» با انتشار مجموعه گزارشهایی تحت عنوان «پیش به سوی تغییر چهره مردانه مجلس» به نقش زنان ایرانی در تحقق اهداف سند توسعه هزاره میپردازد. هدف از این مجموعه گزارشها که تا انتخابات پیش رو ادامه مییابد، تشویق و ترغیب حضور زنان به عنوان بخشی از سرمایه های انسانی هر جامعه در ثبت نام نمایندگی در رقابتهای انتخابات مجلس شورای اسلامی آینده و همچنین تصاحب میزان حداقل 50 کرسی برای زنان برابریطلب منتخب جامعهی زنان کشور، میباشد.
در بخش نخست مجموعه گزارشهای «پیش به سوی تغییر چهره مردانه مجلس»، شهلا لاهیجی یکی از مؤسسان و یکی از حامیان کمپین «به سوی تغییر چهره مردانه مجلس» اصرار دارد که رسانهها در پرداختن به اخبار این کمپین، از این کمپین تحتعنوان «کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت» یاد کنند. او در گفتگو با خبرنگار انتخاب خبر با تشریح اهداف این کارزار انتخاباتی به نقدها نیز پاسخ میگوید.
* در دولت گذشته، زنان دروازههای ناگشوده را برای خود گشودند
مؤسس و مدیر انتشارات روشنگران و مطالعات زنان در پاسخ به سؤالی درباره انگیزه زنان ایرانی از حضور در انتخابات مجلس آینده، اظهار داشت: زنان کشورمان هیچگاه از حضور در انتخابات های برگزار شده در کشور، کنارهگیری نکردهاند و نمیکنند.
وی با بیان اینکه در انتخابات سال 1388، بزرگترین و پرشورترین حضور زنان برای کاندیداهای دلخواه آنان رقم خورد، تصریح کرد: اما آنچه مردم را بسیار مأیوس کرد، پیامدهای این انتخابات بود و به این دلیل خانوادهها از این که فرزندان آنها وارد فضایی شوند که بوی سیاست داشته باشد، ترس و وحشت داشتند و این مسئله منجر به آن شد که فضای سیاسی کشور به سمت سردی و یخزدگی پیش برود.
لاهیجی با تأکید بر اینکه تاریخ ثابت کرده که هربار در کشور چنین اتفاقاتی رخ میدهد، جامعه برای مدتی حالت یخزده و غیرفعال پیدا میکند، خاطرنشان کرد: در طی دوران ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد، یخزدگی سیاسی جامعه ایران احساس شد؛ به این معنی که زنان، کمتر حضور بیرونی داشتند، و این در صورتی بود که زنان در ایران از حضور در عرصههای سیاسی اجتماعی ناامید نشدند و دروازههای ناگشوده را برای خود گشودند.
* زنان ایران در دولت گذشته، جفاها و جورهای فراوانی را متحمل شدند
این فعال و مدافع حقوق زنان کشورمان با اشاره به ظلمهایی که طی دوران دولت گذشته بر سر زنان ایرانی رفته بود، گفت: زنان طی دوران دولت آقای احمدی نژاد با این تفکر که وضعیت اقتصادی خود را حتماً باید سروسامان دهند و آینده مالی خود را تأمین کنند، جفاها و جورهای فراوانی را متحمل شدند.
وی افزود: از این جمله محدودیتها، کاهش ظرفیت پذیرش دانشگاهها از بین دختران و زنان جامعه ایران آن هم بدون اینکه اصلاً از مردم نظرخواهی شود، بود، که فعالان حقوق زنان در این دوران فریاد اعتراضی خود را مبنی بر تبعیض روا داشتن بر زنان جامعه بلندتر کردند.
نویسنده کتاب «پژوهشی در هویت تاریخی زنان ایران» ادامه داد: این اقدام با هدف تبعیض قائل شدن بین دو جنس زن و مرد، بدون هیچ دلیل و منطقی صورت میگرفت که قصد آن بود که مشکل بیکاری پسران و مردان ایرانی را با محروم کردن زنان و دختران جامعه از تحصیل، مرتفع کنند.
* زنان ایران، منتظر تحقق تدبیر دولت تدبیر و امید هستند
مؤسس «کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت» با اشاره به رویکرد زنان کشورمان در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 گفت: وقتی آقای روحانی پس از حوادث انتخابات 88، کاندیدای ریاست جمهوری سال 92 شدند، برخلاف تعداد بسیار زیادی از زنان ایرانی که گمان نمیکردند سایه زنان دوباره در کارزار انتخاباتی دیگری پیدا شود، زنان را برای رأی به آقای روحانی و انتخاب ایشان تشویق کردیم.
لاهیجی خاطرنشان کرد: بر این گمان بودیم که با ورود آقای روحانی به عرصه سیاسی کشور، سایه شوم برخی مسائل مانند: جنگ و گرانی و تورم وحشتناک که بر اثر تحریمها بوجود آمده بود، از بین خواهد رفت.
وی تأکید کرد: البته هنوز سایه تحریمها و تورم بر فضای اقتصادی کشور وجود دارد، اما حداقل فردی در مقام ریاست جمهوری اسلامی ایران قرار دارد که به طور مداوم وعدههای امیدوارکننده به جامعه میدهند و سخنان امیدوارکننده بر زبان میآورند که البته مردم و به ویژه جامعه زنان منتظر تحقق تدبیر دولت تدبیر و امید نیز میباشند.
به گفته این فعال و مدافع حقوق زنان، یکی از حوزههایی که آقای دکتر روحانی میتوانند تدبیر خود را برای جامعه نمایان کنند، دانشگاههای سراسر کشور و اقدام برای رفع تبعیضهای دانشگاهی از بین دختران و زنان جامعه است.
لاهیجی خاطرنشان کرد: پیش از این در یکی از مناظرههایی که با حضور اینجانب و یکی از استادان مرد دانشگاهی برگزار شد، مطرح شد که دختران چه نیازی وجود دارد که برای تحصیل وارد دانشگاهها شوند؟
نویسنده کتاب «زن در جستوجوی رهایی» اظهار امیدواری کرد که با شرایط پیش آمده و تدبیر رییس جمهور، این آخرین سؤالی باشد که یک اهل علم از یک زن ایرانی میپرسد، چون این فرد دانشگاهی به نظر میرسد که جمله «ز گهواره تا گور دانش بجوی» و آیه معروف «کسب علم برای هر زن و مردی واجب است» در قرآن را نشنیده باشد.
* زنان برابریطلب، قصد بازگشت به فضای انتخاباتی سال 1388 را اصلاً ندارند
پایهگذار «کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت» در پاسخ به این پرسش خبرنگار انتخاب خبر مبنی بر اینکه در دوران دولت آقای روحانی در شرایطی که سخن از امید و تدبیر است، آیا از لحاظ امنیتی نیز فضا برای طرح مطالبات زنان جامعه ایران فراهم است، تأکید کرد: این مسئله هنوز برای جامعه زنان کشورمان مشخص نیست و شرایط، مبهم است و تنها حین فعالیت اجتماعی زنان برای احقاق حقوق ازدسترفته آنها، میتوان به اظهار نظر در این خصوص پرداخت.
وی اضافه کرد: اعضای کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت، به هیچ عنوان حاضر به وارد شدن کوچکترین صدمه و آسیبی به زن ایرانی نمیباشند و قصد بازگشت به فضای انتخاباتی سال 1388 و تکرار حوادث گذشته را اصلاً ندارند، چون حوادث سال 88 و آنچه بر زنان ایرانی گذشت، به نظر ما بسیار دور از فضای انتخاباتی که باید بسیار آرام و دارای فضای امنی باشد، خواهد بود.
لاهیجی به ضرورت حضور هرچه بیشتر زنان ایرانی در مجلس آینده اشاره کرد وگفت: امسال، سال پایانی و آخرین فرصت اتحادیه بینالمجالس است که حتماً باید یکسوم یعنی 30 درصد اعضای مجلس قانونگذاری در ایران زن باشند و مسلماً نهادهای دیگری نیز در کشور، مشوق هایی را برای اعضای خود جهت حضور زنان در انتخابات مجلس آینده در نظر گرفتهاند.
* زنان داوطلب حضور در رقابتهای انتخاباتی رد صلاحیت نشوند
وی با بیان اینکه زنان ایران امیدی به مجالس در ایران در گذشته نداشتند و دلیل آنها نیز آن بوده که قوانین تصویبی در مجالس گذشته و یا عملکرد نمایندگان در آنها برای زنان جامعه، امتیازی در پی نداشته است، تأکید کرد: اگر نهادهای حکومتی تصمیم داشته باشند که روش گذشته خود یعنی حذف نمایندگان زن واقعی جامعه را ادامه دهند و خدای ناکرده، زنان جامعه را دشمن فرض کنند، شرایط متفاوت خواهد بود.
حامی «کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت» اظهار امیدواری کرد که انتخابات آینده مجلس در کمال آرامش برگزار شود و زنانی که داوطلب حضور در رقابتهای انتخاباتی میشوند به بهانههای واهی و بیربط از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت نشوند و زنان تأیید صلاحیت شده و انتخاب شده بتوانند خواستههای زنان دیگر را که به آنها رأی داده اند، در صحن مجلس به عنوان خانه ملت مطرح کنند و از جامعه زنان ایران احقاق حق کنند.
* معتقد به افزایش تعداد ثبتنام زنان در انتخابات مجلس آینده نیستیم
اما آیا شعار رهبر انقلاب مبنی بر همدلی و همزبانی ملت و دولت میتواند فرصتی را برای زنان جامعه برای حضور بیشتر در انتخابات ایجاد کند؟ شهلا لاهیجی در پاسخ به این سؤال خبرنگار انتخاب خبر گفت: کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت، اصلاً معتقد به افزایش تعداد ثبتنام زنان در انتخابات مجلس آینده نیست.
وی تأکید کرد: یکی از شعارهای این کارزار انتخاباتی در مراسم رونمایی از طرح تغییر چهره مردانه مجلس این بود که اعضای این کارزار به افرادی که در دورههای فعالیت مجلس قانونگذاری در ایران قوانین ضد زن پیشنهاد دادند و یا تصویب کردند و یا بر علیه قوانین حمایتی از جامعه زنان کشورمان مخالفت میکردند، بنا دارند رأی ندهند و زنان دیگر را نیز تشویق به این عمل میکنند.
* افراد ضد زن در رقابتهای انتخاباتی، جایگاهی در جامعه ندارند
مؤسس و حامی «کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت» افزود: افراد ضد زن چه در مجلس و چه در لیستهای انتخاباتی گروههای مختلف شرکتکننده در رقابتهای انتخاباتی، جایگاهی در بین مردان و زنان واقعی جامعه ندارند، چون این افراد «به فرموده» هستند و از «به فرموده» نمیتوان انتظار خیر داشت و مسلماً زنان جامعه ایران به افرادی که مرتبط با جناحهای سیاسی موجود در کشور هستند و منافع جناحی خود را بر منافع مردم و زنان، ارجح و اهم میدانند، رأی نخواهند داد.
وی اظهار امیدواری کرد در سال همدلی و همزبانی دولت و ملت و مطابق با سخنان آقای روحانی به عنوان رئیس جمهور کشورمان که اعلام داشتند در جهت حفظ آرای انتخاباتی مردم بر برگزاری انتخابات پیش رو نظارت میکنند، آرا به صورت درست و صادقانه به نفع زنان کشورمان حفظ شود.
مؤسس و مدیر انتشارات روشنگران و مطالعات زنان در همین حال، تأکید کرد: اما ملت در جریان برگزاری انتخابات، هوشیارانه رفتار کرده و دانایی خود را حفظ میکنند و امیدوار هستند که به اعتماد آنها احترام گذشته شود، چون در غیر اینصورت شرایط گذشته که موجی از بیاعتمادی در بین مردم حاکم شد، تکرار خواهد شد.
* در سال همدلی و همزبانی ملت و دولت، رد صلاحیتها منطبق با قانون باشد
وی با اشاره به طرح شعار سال از سوی رهبر انقلاب گفت: در سال همدلی و همزبانی ملت و دولت و در راستای تحقق شعار سال رهبر انقلاب، همانطوری که وعده داده شده باید افرادی که از سوی نهادهای اجرایی و نظارتی انتخابات مانند شورای نگهبان و هیئتهای اجرایی انتخابات رد صلاحیت میشوند، به صورت جداگانه و فردی دلایل رد صلاحیت آنان منطبق با قانون اساسی، اعلام شود، نه اینکه به دلایل واهی و غیرواقعی اقدام به رد صلاحیت افراد برای شرکت در انتخابات شود.
به گزارش انتخاب خبر، اما یکی از نقدهایی که به کمپین تغییر چهره مردانه مجلس شده، این است که جریانات سیاسی ممکن است از این حرکت به سود خود بهرهبرداری کرده و در پوشش این کمپین به مجلس راه پیدا کنند، اما در عمل خواستهای زنان را در مجلس پیش نبرند.
پایهگذار «کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت» در پاسخ به این اظهارنظر منتقدان گفت: زنان، دوران پیش از انتخابات را فرصتی برای خود که زنگ تفریحی صرفاً داشته باشند و سپس اقدام به سکوت کنند، نمیدانند، بلکه زنان جامعه ایران به طور مسلم پیگیر وعدههای آقای روحانی، رئیس جمهور برای ایجاد نهادهای شهروندی و تشکیل اتحادیهها و صنوف اجتماعی و اقتصادی به ویژه در حوزه زنان خواهند بود.
* اجازه سوءاستفاده دولت از زنان برای اهداف انتخاباتی را نمیدهیم
لاهیجی تأکید کرد: زنان جامعه ایران البته اجازه نخواهند داد که دولت تنها در شرایط انتخابات از زنان استفاده کند و پس از برگزاری انتخابات، زنان را به کناری نهاده و اجازه حضور آنها را در عرصههای اجتماعی و سیاسی فراهم نکند.
وی در ادامه با بیان اینکه خواسته کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت، مشخص است و با اوامری که از بالا دیکته میشود، شاید متفاوت باشد، تصریح کرد: زنان عضو این کارزار انتخاباتی، اقدامات خود را برای انتخابات مجلس آینده خلاصه نمیکنند، بلکه اعضای این کارزار انتخاباتی و همچنین شهروندان در سراسر کشور حتماً به دنبال تشکیل نهادهای اجتماعی و نه سیاسی زنان در آینده کشور هستند.
حامی «کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت» اضافه کرد: منظور زنان از تشکیل چنین کارزار انتخاباتی، اصلاً ایجاد یک نهاد سیاسی یا حزبی نیست، بلکه این کارزار انتخاباتی از حضور زنان جامعه در عرصههای اجتماعی کشور حمایت میکند.
وی گفت: محیطزیست کشور اکنون بیش از هر زمان دیگر به حضور زنان نیاز دارد. حضور زنان در مسائل و مصائب مربوط به تخریب محیطزیست و بهویژه بحران آب در کشور، یک اصل است.
این فعال مدنی با تأکید بر اینکه امروز کشاورزی و شهرسازی ایران متأسفانه بیشترین آسیب را از نظر آب مصرفی در شرایط کنونی محیطزیست کشور متحمل شده است، افزود: در امور کشاورزی و مدیریت شهری، نیاز به بسیج زنان و جامعه احساس میشود، و در این راستا باید زنان جامعه گرد هم آمده و با تشکیل انجمنهای محلی، خود درباره مسائل مدیریت شهری و همچنین مسائل بهداشتی و محیط زیستی محلهها و مکانهایی که نیمهکشاورزی هستند اقدام به تصمیمگیری و برنامهریزی کنند.
* حمایت همهجانبه زنان ایران از برنامهها و سیاستهای دولت تدبیر و امید
نویسنده کتاب «پژوهشی در هویت تاریخی زنان ایران» ادامه داد: بدون حضور زنان، مدیریت جوامع محلی امکانپذیر نیست و این که زنان و مردان متحجر اعلام میکنند که وجود زن اگر در خانه نباشد، فرزندان کمبود محبت احساس میکنند و یا همسران به روابط خارج از خانواده سوق پیدا میکنند، سخن ناپسند و نامعقول و غیراخلاقی است.
وی تأکید کرد: مردان ایرانی از آنچنان اخلاق شایستهای برخوردار هستند که اگر همسران آنها کسبوکار مناسبی را در خارج از خانه بدست آوردند، موازین اخلاقی و عفت را حفظ کنند و به روابط فرازناشویی کشیده نشوند.
بنیانگذار «کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت» با اشاره به حمایت همهجانبه زنان ایران از برنامهها و سیاستهای دولت تدبیر و امید گفت: حضور زنان در عرصههای اجتماعی کشور، بستگی به سیاستهای غالبی که در کشور جاری است، دارد؛ اگر آقای روحانی و دولت تدبیر و امید، قصد و ارادهای را درباره حضور زنان در فعالیتهای اجتماعی داشته باشند، زنان جامعه ایران همگی همراه و همیار و پشتیبان دولت برای هرگونه همکاری خواهند بود، اما اگر سخن گفتن از حضور زنان در عرصههای سیاسی و اجتماعی جامعه، تنها مصرف انتخاباتی داشته باشد و بعد از آن نیز همه روزنههای امید به سوی زنان کشورمان، محدود و بسته شود، زنان جامعه در جایگاه گذشته خود قرار خواهند گرفت.
* زنان کارآفرین خط اول ثبت نام برای حضور در رقابتهای انتخاباتی هستند
با توجه به اینکه آذرماه زمان ثبت نام کاندیداها است، کارزار انتخاباتی زنان از چه لایهها و اقشاری زنان را برای حضور در انتخابات تشویق میکند؟ به اعتقاد این مدافع و حامی کمپین «به سوی تغییر چهره مردانه مجلس در ایران»، یکی از بهترین گروههایی که این کارزار انتخاباتی برای انجام ثبت نام و حضور در رقابتهای انتخاباتی مجلس آینده، آنها را تشویق و ترغیب میکند، زنان کارآفرین کشورمان هستند.
لاهیجی تأکید کرد: حضور زنان کارآفرین به دلیل آنکه اقدام به ایجاد کسب و کار در کشور کرده و از طرفی به اقتصاد کشور به ویژه در بخشهای کشاورزی و مشاغل و کارگاههای کارآفرین آشنا هستند و اغلب این زنان، خود حتی مدیر یک مؤسسه اقتصادی بودهاند، حضور آنان در مجلس آینده برای تصمیمگیری در خصوص وضع قوانین اصلاحی در حوزه اقتصادی بحرانزده ایران ضروری و اساسی است.
وی افزود: اولویت کارزار انتخاباتی زنان، زنان کارآفرین کشورمان هستند و این کارزار انتخاباتی در حال مذاکره با این افراد جهت تشویق و ترغیب آنها برای ثبت نام به عنوان کاندیدای انتخابات مجلس میباشد.
* افراد با تفکرات مغایر با اهداف و منافع نظام، مورد حمایت قرار نمیگیرند
این فعال و مدافع حقوق زنان کشورمان تصریح کرد: کارزار انتخاباتی «به سوی تغییر چهره مردانه مجلس در ایران» در حال تبیین فواید حضور زنان کارآفرین کشورمان در عرصه رقابتهای انتخاباتی مجلس آینده بوده و همچنین این کارزار انتخاباتی از حضور افراد فهمیده و آگاه و همسو با منافع نظام کنونی ایران و نه مغایر با اهداف و منافع نظام، و نیز افرادی که دارای کمترین مشکلاتی از نظر سیاسی و یا مسائل دیگر که بهانهای برای رد صلاحیت شورای نگهبان باشد، حمایت میکند.
وی از آغاز سفرهای منطقهای اعضای «کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت» در طی هفته جاری خبر داد و گفت: دامنه فعالیت این کارزار انتخاباتی، سراسر کشور است و از هفته جاری، سفرهای استانی و شهرستانی اعضای کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت، آغاز میشود.
* رییس جمهور، شرایط حضور آحاد جامعه در رقابتهای انتخاباتی را فراهم کند
اما اگر تعداد زیادی از زنان به دلایلی از سوی شورای نگهبان، رد صلاحیت شدند، واکنش این کارزار انتخاباتی چه خواهد بود؟ پایهگذار کارزار انتخاباتی «به سوی تغییر چهره مردانه مجلس» در همین رابطه تصریح کرد: رئیسجمهور مطرح کرده که از رد صلاحیتهای بیدلیل و ناموجه برای حضور کاندیداها در انتخابات آینده در جهت حفظ حقوق مردم و کاندیداها جلوگیری به عمل میآورند و زنان ایران با امید و اعتماد به این سخن آقای روحانی، حضور آگاهانهای برای ثبت نام در رقابتهای انتخاباتی مجلس آینده خواهند داشت.
وی تأکید کرد: زنان ایران به گفتههای رئیس جمهوری اسلامی ایران اعتماد میکنند و اگر ایشان نتوانند موضوع حضور افراد واجدالشرایطی که مورد اقبال عمومی مردم هستند را برای شرکت در رقابتهای انتخاباتی، سازمان داده و برای تضمین حضور آحاد جامعه در رقابتهای انتخاباتی یک روش قابلقبول و منطقی و جهانپسند ارائه کنند، این مسئله، شرایط انتخابات را تحتتأثیر قرار خواهد داد.
این مؤسس و حامی کمپین «به سوی تغییر چهره مردانه مجلس» از جمله انتخاباتهای قابلقبول و منطقی در جهان اسلام را برگزاری انتخابات در کشور ترکیه دانست و گفت: چنین الگویی باید در ایران به کار گرفته شود و این شیوه برگزاری انتخابات در ایران به دلیل حساسیت انتخابات پیش رو و حضور خبرنگاران داخلی و بینالمللی، به آبروی جمهوری اسلامی ایران در عرصه جهانی میافزاید.
شهلا لاهیجی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید باید یک بار به جهان ثابت کند که مدافع حقوق شهروندان است، تأکید کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران به ریاست آقای روحانی همانطوری که تا به امروز رفتار اعتدالی در خصوص مسائلی از قبیل: برجام، سوریه و سایر بحرانهای منطقهای و بینالمللی در پیش گرفته است، در آینده نیز باید این دولت با اتخاذ یک روش منطقی قبول کند که برای اداره کشور قطعاً نمیتواند از نیمی از جمعیت جامعه ایران چشمپوشی کند و اعضای کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت امیدوار هستند سخنانی که مربوط به دوران گذشته است، تکرار نشوند.
منبع : سایت انتخاب خبر
درح خبر : 1394-08-19
بازدید : 7917