پرچمداری زنان ایران در زمینه تحقق اهداف سند توسعه هزاره


انتخاب خبر: شهلا لاهیجی، یکی از پایه‌‌گذاران کارزار انتخاباتی «به سوی تغییر چهره مردانه مجلس» با تشریح اهداف این کمپین به «انتخاب خبر» گفت: رئیس‌جمهور کشورمان مطرح کرده‌اند که از رد صلاحیت‌های بی‌دلیل و ناموجه برای حضور کاندیداها در انتخابات آینده در جهت حفظ حقوق مردم و کاندیداها جلوگیری به عمل می‌آورند و زنان ایران با امید و اعتماد به این سخن آقای روحانی، حضور آگاهانه‌ای برای ثبت‌نام در رقابت‌های انتخاباتی مجلس آینده خواهند داشت.
 
به گزارش انتخاب خبر، اهداف توسعه هزاره در واقع هشت هدف مشترک هستند که در سال ۲۰۰۰در سازمان ملل بر سر آن‌‌ها توافق شد. این اهداف باید تا سال ۲۰۱۵تأمین شوند. اهداف توسعه هزاره، هشت آرمان است که باید به آنها تا سال ۲۰۱۵دست یافته شود تا آنها به چالش‌های اصلی توسعه‌ی جهان پاسخ دهند.
 
اهداف توسعه‌ی هزاره از اقدامات و اهدافی که در بیانیه‌ی هزاره آمده تصویری ترسیم می‌کند. بیانیه‌ی هزاره در ماه سپتامبر سال ۲۰۰۰، توسط ۱۸۹کشور پذیرفته شده و ۱۴۷نفر از سران سیاسی آن را امضا کرده‌اند.
 
کشورهای عضو سازمان ملل در سال ۲۰۰۰میلادی با امضای سندی هشت ماده‌‌ای موظف شدند تا سال ۲۰۱۵این اهداف را محقق کنند. این هشت هدف عبارتند از: از بین بردن فقر شدید و گرسنگی، دست یافتن به آموزش ابتدایی همگانی، گسترش و ترویج برابری جنسیتی و توانمند‌سازی زنان، کم‌کردن مرگ کودکان، بهبود سلامتی مادران، مبارزه با ایدز، مالاریا و دیگر بیماری‌‌ها، تضمین پایداری محیط زیست و گسترش مشارکت جهانی برای توسعه.
 
بر اساس این سند، تمامی کشورهای امضاکننده موظف هستند تا سال ۲۰۱۵(۱۳۹۴) حداقل ۳۰درصد از کرسی‌‌های پارلمانشان را به زنان اختصاص دهند.
 
سه شنبه 5 آبان‌ماه سال جاري جمعی از فعالان مدنی کشورمان با تکیه بر همین سند طي جلسه‌اي با حضور چهره‌هاي سرشناس در امور بانوان، از طرح تغییر چهره مردانه مجلس رونمایی كردند وکارزار (کمپین) انتخاباتی «به سوی تغییر چهره مردانه مجلس» را راه‌‌اندازی کردند.
 
اما آیا تلاش برای تغییر چهره مردانه مجلس در ایران تلاشی موفق خواهد بود؟ یکی از نقدهایی که به کمپین تغییر چهره مردانه مجلس شده، این است که جریانات سیاسی ممکن است از این حرکت به سود خود بهره‌‌برداری کرده و در پوشش این کمپین به مجلس راه پیدا کنند، اما در عمل، خواست‌‌های زنان را در مجلس پیش نبرند.
 
وب‌سایت خبری «انتخاب خبر» با انتشار مجموعه گزارش‌هایی تحت عنوان «پیش به سوی تغییر چهره مردانه مجلس» به نقش زنان ایرانی در تحقق اهداف سند توسعه هزاره می‌پردازد. هدف از این مجموعه گزارش‌ها که تا انتخابات پیش رو ادامه می‌یابد، تشویق و ترغیب حضور زنان به عنوان بخشی از سرمایه ‌های انسانی هر جامعه در ثبت نام نمایندگی در رقابت‌های انتخابات مجلس شورای اسلامی آینده و همچنین تصاحب میزان حداقل 50 کرسی برای زنان برابری‌طلب منتخب جامعه‌ی زنان کشور، می‌باشد.
 
در بخش نخست مجموعه گزارش‌های «پیش به سوی تغییر چهره مردانه مجلس»، شهلا لاهیجی یکی از مؤسسان و یکی از حامیان کمپین «به سوی تغییر چهره مردانه مجلس» اصرار دارد که رسانه‌ها در پرداختن به اخبار این کمپین، از این کمپین تحت‌عنوان «کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت» یاد کنند. او در گفتگو با خبرنگار انتخاب خبر با تشریح اهداف این کارزار انتخاباتی به نقدها نیز پاسخ می‌گوید.
 
* در دولت گذشته، زنان دروازههای ناگشوده را برای خود گشودند
 
مؤسس و مدیر انتشارات روشنگران و مطالعات زنان در پاسخ به سؤالی درباره انگیزه زنان ایرانی از حضور در انتخابات مجلس آینده، اظهار داشت: زنان کشورمان هیچگاه از حضور در انتخابات های برگزار شده در کشور، کناره‌گیری نکرده‌اند و نمی‌کنند.
وی با بیان اینکه در انتخابات سال 1388، بزرگترین و پرشورترین حضور زنان برای کاندیداهای دلخواه آنان رقم خورد، تصریح کرد: اما آنچه مردم را بسیار مأیوس کرد، پیامدهای این انتخابات بود و به این دلیل خانواده‌ها از این که فرزندان آنها وارد فضایی شوند که بوی سیاست داشته باشد، ترس و وحشت داشتند و این مسئله منجر به آن شد که فضای سیاسی کشور به سمت سردی و یخ‌زدگی پیش برود.
لاهیجی با تأکید بر اینکه تاریخ ثابت کرده که هربار در کشور چنین اتفاقاتی رخ می‌دهد، جامعه برای مدتی حالت یخ‌زده و غیرفعال پیدا می‌کند، خاطرنشان کرد: در طی دوران ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد، یخ‌زدگی سیاسی جامعه ایران احساس شد؛ به این معنی که زنان، کمتر حضور بیرونی داشتند، و این در صورتی بود که زنان در ایران از حضور در عرصه‌های سیاسی اجتماعی ناامید نشدند و دروازه‌های ناگشوده را برای خود گشودند.
 
* زنان ایران در دولت گذشته، جفاها و جورهای فراوانی را متحمل شدند
 
این فعال و مدافع حقوق زنان کشورمان با اشاره به ظلم‌هایی که طی دوران دولت گذشته بر سر زنان ایرانی رفته بود، گفت: زنان طی دوران دولت آقای احمدی نژاد با این تفکر که وضعیت اقتصادی خود را حتماً باید سروسامان دهند و آینده مالی خود را تأمین کنند، جفاها و جورهای فراوانی را متحمل شدند.
وی افزود: از این جمله محدودیت‌ها، کاهش ظرفیت پذیرش دانشگاه‌ها از بین دختران و زنان جامعه ایران آن هم بدون اینکه اصلاً از مردم نظرخواهی شود، بود، که فعالان حقوق زنان در این دوران فریاد اعتراضی خود را مبنی بر تبعیض روا داشتن بر زنان جامعه بلندتر کردند.
نویسنده کتاب «پژوهشی در هویت تاریخی زنان ایران» ادامه داد: این اقدام با هدف تبعیض قائل شدن بین دو جنس زن و مرد، بدون هیچ دلیل و منطقی صورت می‌گرفت که قصد آن بود که مشکل بیکاری پسران و مردان ایرانی را با محروم کردن زنان و دختران جامعه از تحصیل، مرتفع کنند.
 
* زنان ایران، منتظر تحقق تدبیر دولت تدبیر و امید هستند
 
مؤسس «کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت» با اشاره به رویکرد زنان کشورمان در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 گفت: وقتی آقای روحانی پس از حوادث انتخابات 88، کاندیدای ریاست جمهوری سال 92 شدند، برخلاف تعداد بسیار زیادی از زنان ایرانی که گمان نمی‌کردند سایه زنان دوباره در کارزار انتخاباتی دیگری پیدا شود، زنان را برای رأی به آقای روحانی و انتخاب ایشان تشویق کردیم.
لاهیجی خاطرنشان کرد: بر این گمان بودیم که با ورود آقای روحانی به عرصه سیاسی کشور، سایه شوم برخی مسائل مانند: جنگ و گرانی و تورم وحشتناک که بر اثر تحریم‌ها بوجود آمده بود، از بین خواهد رفت.
وی تأکید کرد: البته هنوز سایه تحریم‌ها و تورم بر فضای اقتصادی کشور وجود دارد، اما حداقل فردی در مقام ریاست جمهوری اسلامی ایران قرار دارد که به طور مداوم وعده‌های امیدوارکننده به جامعه می‌دهند و سخنان امیدوارکننده بر زبان می‌آورند که البته مردم و به ویژه جامعه زنان منتظر تحقق تدبیر دولت تدبیر و امید نیز می‌باشند.
به گفته این فعال و مدافع حقوق زنان، یکی از حوزه‌هایی که آقای دکتر روحانی می‌توانند تدبیر خود را برای جامعه نمایان کنند، دانشگاه‌های سراسر کشور و اقدام برای رفع تبعیض‌های دانشگاهی از بین دختران و زنان جامعه است.
لاهیجی خاطرنشان کرد: پیش از این در یکی از مناظره‌هایی که با حضور اینجانب و یکی از استادان مرد دانشگاهی برگزار شد، مطرح شد که دختران چه نیازی وجود دارد که برای تحصیل وارد دانشگاه‌ها شوند؟
نویسنده کتاب «زن در جست‌وجوی رهایی» اظهار امیدواری کرد که با شرایط پیش آمده و تدبیر رییس جمهور، این آخرین سؤالی باشد که یک اهل علم از یک زن ایرانی می‌پرسد، چون این فرد دانشگاهی به نظر می‌رسد که جمله «ز گهواره تا گور دانش بجوی» و آیه معروف «کسب علم برای هر زن و مردی واجب است» در قرآن را نشنیده باشد.
 
* زنان برابری‌طلب، قصد بازگشت به فضای انتخاباتی سال 1388 را اصلاً ندارند
 
 پایه‌‌گذار «کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت» در پاسخ به این پرسش خبرنگار انتخاب خبر مبنی بر اینکه در دوران دولت آقای روحانی در شرایطی که سخن از امید و تدبیر است، آیا از لحاظ امنیتی نیز فضا برای طرح مطالبات زنان جامعه ایران فراهم است، تأکید کرد: این مسئله هنوز برای جامعه زنان کشورمان مشخص نیست و شرایط، مبهم است و تنها حین فعالیت اجتماعی زنان برای احقاق حقوق ازدست‌رفته آنها، می‌توان به اظهار نظر در این خصوص پرداخت.
وی اضافه کرد: اعضای کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت، به هیچ عنوان حاضر به وارد شدن کوچک‌ترین صدمه و آسیبی به زن ایرانی نمی‌باشند و قصد بازگشت به فضای انتخاباتی سال 1388 و تکرار حوادث گذشته را اصلاً ندارند، چون حوادث سال 88 و آنچه بر زنان ایرانی گذشت، به نظر ما بسیار دور از فضای انتخاباتی که باید بسیار آرام و دارای فضای امنی باشد، خواهد بود.
لاهیجی به ضرورت حضور هرچه بیشتر زنان ایرانی در مجلس آینده اشاره کرد وگفت: امسال، سال پایانی و آخرین فرصت اتحادیه بین‌المجالس است که حتماً باید یک‌سوم یعنی 30 درصد اعضای مجلس قانون‌گذاری در ایران زن باشند و مسلماً نهادهای دیگری نیز در کشور، مشوق هایی را برای اعضای خود جهت حضور زنان در انتخابات مجلس آینده در نظر گرفته‌اند.
 
* زنان داوطلب حضور در رقابتهای انتخاباتی رد صلاحیت نشوند
 
وی با بیان اینکه زنان ایران امیدی به مجالس در ایران در گذشته نداشتند و دلیل آنها نیز آن بوده که قوانین تصویبی در مجالس گذشته و یا عملکرد نمایندگان در آنها برای زنان جامعه، امتیازی در پی نداشته است، تأکید کرد: اگر نهادهای حکومتی تصمیم داشته باشند که روش گذشته خود یعنی حذف نمایندگان زن واقعی جامعه را ادامه دهند و خدای ناکرده، زنان جامعه را دشمن فرض کنند، شرایط متفاوت خواهد بود.
حامی «کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت» اظهار امیدواری کرد که انتخابات آینده مجلس در کمال آرامش برگزار شود و زنانی که داوطلب حضور در رقابت‌های انتخاباتی می‌شوند به بهانه‌های واهی و بی‌ربط از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت نشوند و زنان تأیید صلاحیت شده و انتخاب شده بتوانند خواسته‌های زنان دیگر را که به آنها رأی داده اند، در صحن مجلس به عنوان خانه ملت مطرح کنند و از جامعه زنان ایران احقاق حق کنند.
 
* معتقد به افزایش تعداد ثبتنام زنان در انتخابات مجلس آینده نیستیم
 
اما آیا شعار رهبر انقلاب مبنی بر همدلی و همزبانی ملت و دولت می‌تواند فرصتی را برای زنان جامعه برای حضور بیشتر در انتخابات ایجاد کند؟ شهلا لاهیجی در پاسخ به این سؤال خبرنگار انتخاب خبر گفت: کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت، اصلاً معتقد به افزایش تعداد ثبت‌نام زنان در انتخابات مجلس آینده نیست.
وی تأکید کرد: یکی از شعارهای این کارزار انتخاباتی در مراسم رونمایی از طرح تغییر چهره مردانه مجلس این بود که اعضای این کارزار به افرادی که در دوره‌های فعالیت مجلس قانونگذاری در ایران قوانین ضد زن پیشنهاد دادند و یا تصویب کردند و یا بر علیه قوانین حمایتی از جامعه زنان کشورمان مخالفت می‌کردند، بنا دارند رأی ندهند و زنان دیگر را نیز تشویق به این عمل می‌کنند.
 
* افراد ضد زن در رقابتهای انتخاباتی، جایگاهی در جامعه ندارند
 
مؤسس و حامی «کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت» افزود: افراد ضد زن چه در مجلس و چه در لیست‌های انتخاباتی گروه‌های مختلف شرکت‌کننده در رقابت‌های انتخاباتی، جایگاهی در بین مردان و زنان واقعی جامعه ندارند، چون این افراد «به فرموده» هستند و از «به فرموده» نمی‌توان انتظار خیر داشت و مسلماً زنان جامعه ایران به افرادی که مرتبط با جناح‌های سیاسی موجود در کشور هستند و منافع جناحی خود را بر منافع مردم و زنان، ارجح و اهم می‌دانند، رأی نخواهند داد.
وی اظهار امیدواری کرد در سال همدلی و همزبانی دولت و ملت و مطابق با سخنان آقای روحانی به عنوان رئیس جمهور کشورمان که اعلام داشتند در جهت حفظ آرای انتخاباتی مردم بر برگزاری انتخابات پیش رو نظارت می‌کنند، آرا به صورت درست و صادقانه به نفع زنان کشورمان حفظ شود.
مؤسس و مدیر انتشارات روشنگران و مطالعات زنان در همین حال، تأکید کرد: اما ملت در جریان برگزاری انتخابات، هوشیارانه رفتار کرده و دانایی خود را حفظ می‌کنند و امیدوار هستند که به اعتماد آنها احترام گذشته شود، چون در غیر اینصورت شرایط گذشته که موجی از بی‌اعتمادی در بین مردم حاکم شد، تکرار خواهد شد.
 
* در سال همدلی و همزبانی ملت و دولت، رد صلاحیتها منطبق با قانون باشد
 
وی با اشاره به طرح شعار سال از سوی رهبر انقلاب گفت: در سال همدلی و همزبانی ملت و دولت و در راستای تحقق شعار سال رهبر انقلاب، همانطوری که وعده داده شده باید افرادی که از سوی نهادهای اجرایی و نظارتی انتخابات مانند شورای نگهبان و هیئت‌های اجرایی انتخابات رد صلاحیت می‌شوند، به صورت جداگانه و فردی دلایل رد صلاحیت آنان منطبق با قانون اساسی، اعلام شود، نه اینکه به دلایل واهی و غیرواقعی اقدام به رد صلاحیت افراد برای شرکت در انتخابات شود.
به گزارش انتخاب خبر، اما یکی از نقدهایی که به کمپین تغییر چهره مردانه مجلس شده، این است که جریانات سیاسی ممکن است از این حرکت به سود خود بهره‌‌برداری کرده و در پوشش این کمپین به مجلس راه پیدا کنند، اما در عمل خواست‌‌های زنان را در مجلس پیش نبرند.
پایه‌گذار «کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت» در پاسخ به این اظهارنظر منتقدان گفت: زنان، دوران پیش از انتخابات را فرصتی برای خود که زنگ تفریحی صرفاً داشته باشند و سپس اقدام به سکوت کنند، نمی‌دانند، بلکه زنان جامعه ایران به طور مسلم پیگیر وعده‌های آقای روحانی، رئیس جمهور برای ایجاد نهادهای شهروندی و تشکیل اتحادیه‌ها و صنوف اجتماعی و اقتصادی به ویژه در حوزه زنان خواهند بود.
 
* اجازه سوءاستفاده دولت از زنان برای اهداف انتخاباتی را نمیدهیم
 
لاهیجی تأکید کرد: زنان جامعه ایران البته اجازه نخواهند داد که دولت تنها در شرایط انتخابات از زنان استفاده کند و پس از برگزاری انتخابات، زنان را به کناری نهاده و اجازه حضور آنها را در عرصه‌های اجتماعی و سیاسی فراهم نکند.
وی در ادامه با بیان اینکه خواسته کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت، مشخص است و با اوامری که از بالا دیکته می‌شود، شاید متفاوت باشد، تصریح کرد: زنان عضو این کارزار انتخاباتی، اقدامات خود را برای انتخابات مجلس آینده خلاصه نمی‌کنند، بلکه اعضای این کارزار انتخاباتی و همچنین شهروندان در سراسر کشور حتماً به دنبال تشکیل نهادهای اجتماعی و نه سیاسی زنان در آینده کشور هستند.
حامی «کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت» اضافه کرد: منظور زنان از تشکیل چنین کارزار انتخاباتی، اصلاً ایجاد یک نهاد سیاسی یا حزبی نیست، بلکه این کارزار انتخاباتی از حضور زنان جامعه در عرصه‌های اجتماعی کشور حمایت می‌کند.
وی گفت: محیط‌زیست کشور اکنون بیش از هر زمان دیگر به حضور زنان نیاز دارد. حضور زنان در مسائل و مصائب مربوط به تخریب محیط‌زیست و به‌ویژه بحران آب در کشور، یک اصل است.
این فعال مدنی با تأکید بر اینکه امروز کشاورزی و شهرسازی ایران متأسفانه بیشترین آسیب را از نظر آب مصرفی در شرایط کنونی محیط‌زیست کشور متحمل شده است، افزود: در امور کشاورزی و مدیریت شهری، نیاز به بسیج زنان و جامعه احساس می‌شود، و در این راستا باید زنان جامعه گرد هم آمده و با تشکیل انجمن‌های محلی، خود درباره مسائل مدیریت شهری و همچنین مسائل بهداشتی و محیط زیستی محله‌ها و مکان‌هایی که نیمه‌کشاورزی هستند اقدام به تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی کنند.
 
* حمایت همهجانبه زنان ایران از برنامهها و سیاستهای دولت تدبیر و امید
 
نویسنده کتاب «پژوهشی در هویت تاریخی زنان ایران» ادامه داد: بدون حضور زنان، مدیریت جوامع محلی امکان‌پذیر نیست و این که زنان و مردان متحجر اعلام می‌کنند که وجود زن اگر در خانه نباشد، فرزندان کمبود محبت احساس می‌کنند و یا همسران به روابط خارج از خانواده سوق پیدا می‌کنند، سخن ناپسند و نامعقول و غیراخلاقی است.
وی تأکید کرد: مردان ایرانی از آنچنان اخلاق شایسته‌ای برخوردار هستند که اگر همسران آنها کسب‌وکار مناسبی را در خارج از خانه بدست آوردند، موازین اخلاقی و عفت را حفظ کنند و به روابط فرازناشویی کشیده نشوند.
بنیانگذار «کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت» با اشاره به حمایت همه‌جانبه زنان ایران از برنامه‌ها و سیاست‌های دولت تدبیر و امید گفت: حضور زنان در عرصه‌های اجتماعی کشور، بستگی به سیاست‌های غالبی که در کشور جاری است، دارد؛ اگر آقای روحانی و دولت تدبیر و امید، قصد و اراده‌ای را درباره حضور زنان در فعالیت‌های اجتماعی داشته باشند، زنان جامعه ایران همگی همراه و همیار و پشتیبان دولت برای هرگونه همکاری خواهند بود، اما اگر سخن گفتن از حضور زنان در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی جامعه، تنها مصرف انتخاباتی داشته باشد و بعد از آن نیز همه روزنه‌های امید به سوی زنان کشورمان، محدود و بسته شود، زنان جامعه در جایگاه گذشته خود قرار خواهند گرفت.
 
* زنان کارآفرین خط اول ثبت نام برای حضور در رقابتهای انتخاباتی هستند
 
با توجه به اینکه آذرماه زمان ثبت نام کاندیداها است، کارزار انتخاباتی زنان از چه لایه‌ها و اقشاری زنان را برای حضور در انتخابات تشویق می‌کند؟ به اعتقاد این مدافع و حامی کمپین «به سوی تغییر چهره مردانه مجلس در ایران»، یکی از بهترین گروه‌هایی که این کارزار انتخاباتی برای انجام ثبت نام و حضور در رقابت‌های انتخاباتی مجلس آینده، آن‌ها را تشویق و ترغیب می‌کند، زنان کارآفرین کشورمان هستند.
لاهیجی تأکید کرد: حضور زنان کارآفرین به دلیل آنکه اقدام به ایجاد کسب و کار در کشور کرده و از طرفی به اقتصاد کشور به ویژه در بخش‌های کشاورزی و مشاغل و کارگاه‌های کارآفرین آشنا هستند و اغلب این زنان، خود حتی مدیر یک مؤسسه اقتصادی بوده‌اند، حضور آنان در مجلس آینده برای تصمیم‌گیری در خصوص وضع قوانین اصلاحی در حوزه اقتصادی بحران‌زده ایران ضروری و اساسی است.
وی افزود: اولویت کارزار انتخاباتی زنان، زنان کارآفرین کشورمان هستند و این کارزار انتخاباتی در حال مذاکره با این افراد جهت تشویق و ترغیب آنها برای ثبت نام به عنوان کاندیدای انتخابات مجلس می‌باشد.
 
* افراد با تفکرات مغایر با اهداف و منافع نظام، مورد حمایت قرار نمیگیرند
 
این فعال و مدافع حقوق زنان کشورمان تصریح کرد: کارزار انتخاباتی «به سوی تغییر چهره مردانه مجلس در ایران» در حال تبیین فواید حضور زنان کارآفرین کشورمان در عرصه رقابت‌های انتخاباتی مجلس آینده بوده و همچنین این کارزار انتخاباتی از حضور افراد فهمیده و آگاه و همسو با منافع نظام کنونی ایران و نه مغایر با اهداف و منافع نظام، و نیز افرادی که دارای کمترین مشکلاتی از نظر سیاسی و یا مسائل دیگر که بهانه‌ای برای رد صلاحیت شورای نگهبان باشد، حمایت می‌کند.
وی از آغاز سفرهای منطقه‌ای اعضای «کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت» در طی هفته جاری خبر داد و گفت: دامنه فعالیت این کارزار انتخاباتی، سراسر کشور است و از هفته جاری، سفرهای استانی و شهرستانی اعضای کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت، آغاز می‌شود.
 
* رییس جمهور، شرایط حضور آحاد جامعه در رقابتهای انتخاباتی را فراهم کند
 
اما اگر تعداد زیادی از زنان به دلایلی از سوی شورای نگهبان، رد صلاحیت شدند، واکنش این کارزار انتخاباتی چه خواهد بود؟ پایه‌‌گذار کارزار انتخاباتی «به سوی تغییر چهره مردانه مجلس» در همین رابطه تصریح کرد: رئیس‌جمهور مطرح کرده که از رد صلاحیت‌های بی‌دلیل و ناموجه برای حضور کاندیداها در انتخابات آینده در جهت حفظ حقوق مردم و کاندیداها جلوگیری به عمل می‌آورند و زنان ایران با امید و اعتماد به این سخن آقای روحانی، حضور آگاهانه‌ای برای ثبت نام در رقابت‌های انتخاباتی مجلس آینده خواهند داشت.
وی تأکید کرد: زنان ایران به گفته‌های رئیس جمهوری اسلامی ایران اعتماد می‌کنند و اگر ایشان نتوانند موضوع حضور افراد واجدالشرایطی که مورد اقبال عمومی مردم هستند را برای شرکت در رقابت‌های انتخاباتی، سازمان داده و برای تضمین حضور آحاد جامعه در رقابت‌های انتخاباتی یک روش قابل‌قبول و منطقی و جهان‌پسند ارائه کنند، این مسئله، شرایط انتخابات را تحت‌تأثیر قرار خواهد داد.
این مؤسس و حامی کمپین «به سوی تغییر چهره مردانه مجلس» از جمله انتخابات‌های قابل‌قبول و منطقی در جهان اسلام را برگزاری انتخابات در کشور ترکیه دانست و گفت: چنین الگویی باید در ایران به کار گرفته شود و این شیوه برگزاری انتخابات در ایران به دلیل حساسیت انتخابات پیش رو و حضور خبرنگاران داخلی و بین‌المللی، به آبروی جمهوری اسلامی ایران در عرصه جهانی می‌افزاید.
شهلا لاهیجی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید باید یک بار به جهان ثابت کند که مدافع حقوق شهروندان است، تأکید کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران به ریاست آقای روحانی همانطوری که تا به امروز رفتار اعتدالی در خصوص مسائلی از قبیل: برجام، سوریه و سایر بحران‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در پیش گرفته است، در آینده نیز باید این دولت با اتخاذ یک روش منطقی قبول کند که برای اداره کشور قطعاً نمی‌تواند از نیمی از جمعیت جامعه ایران چشمپوشی کند و اعضای کارزار انتخاباتی برای حضور زنان بیشتر در خانه ملت امیدوار هستند سخنانی که مربوط به دوران گذشته است، تکرار نشوند.    

منبع : سایت انتخاب خبر
درح خبر : 1394-08-19
بازدید : 7917



نظر کاربران :


نظر شما در باره این خبر :



اخبار مرتبط :

یادنامه‌ی بهمن یغمایی برای شهلا لاهیجی 
یادنامه‌ی صدرالدین طاهری برای شهلا لاهیجی 
یادنامه‌ی رامین مستقیم برای شهلا لاهیجی 
یادنامه‌ی دکتر علی باغدار دلگشا و زهرا برادران کاشانی برای شهلا لاهیجی 
یادنامه‌ی افسانه نجاتی برای شهلا لاهیجی 
یادنامه‌ی علیرضا محمودی ایرانمهر برای شهلا لاهیجی 
یادنامه‌ی محمدرضا یزدی‌زاده برای شهلا لاهیجی 
اطلاعیه‌ی زمان مراسم خاکسپاری شهلا لاهیجی 
شهلا لاهیجی رهسپار دیار حقیقت شد 
«چمدان بی‌کسی» منتشر شد 
پیام شهلا لاهیجی، مدیر انتشارات روشنگران و مطالعات زنان 
شهلا لاهیجی: «چهره‌ی دیگری در آسمان ادبیات زنان ایران پدیدار شد» 
یادداشت شهلا لاهیجی در ارتباط با انتشارِ نمایشنامه «چهارراه» 
کتاب «انقلاب مجارستان» تجدید چاپ شد 
یادداشت شمیم شهلا به انگیزه‌ی انتشار کتاب «مفهوم تعزیه از نگاه بهرام بیضایی» 
کتاب «مفهوم تعزیه از نگاه بهرام بیضایی» نوشته‌ی شمیم شهلا منتشر شد 
یادداشت شهلا لاهیجی درباره‌ی کتاب «پدران و پسران از هم پاشیده» 
بیضایی معلم از راه دور است برای همه 
پیام تسلیت 
شهلا لاهیجی با موضوع «زنان و صلح در ایران» سخنرانی می‌کند 
شهلا لاهیجی: «باز هم هفته ی کتاب...!» 
بخشی از متنِ پشت جلد کتابِ «شناخت هویت زن ایرانی» نوشته‌ی شهلا لاهیجی، به همراه سروده‌ای از سعید سلطانی طارمی درباره‌ی ایران، سرزمینِ ما 
شهلا لاهیجی: «در غرفه‌ی روشنگران از کیسه پلاستیک برای حمل کتاب‌ها خبری نیست...» - (ویدیو) 
شناخت هويت زن ايرانی در كتابفروشی‌ها 
شهلا لاهیجی: «امسال در غرفه‌ی روشنگران، سال پوزش از زمین و آسمان است» 
مراسم رونمایی از تازه‌های نشر روشنگران در نمایشگاه کتاب 
شهلا لاهیجی: «هیچ‌وقت جا نزده‌ام» 
اولین رمانِ سعید سلطانی طارمی با عنوان سَریه [زن پیر رها شده در کوهستان] منتشر شد 
نشر روشنگران در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، فروشِ کتاب دارد 
رمان «داستان پسرم» بعد از 24 سال دوباره اجازه‌ی انتشار گرفت 
یادداشت شهلا لاهیجی به مناسبت روز جهانی زن (8 مارس) 
یادداشتی از زیبا لاهیجی، مدیر نشر «دامون» به انگیزه‌ی انتشار دو اثر تازه 
پیام تسلیت 
گزارش از نشست «معرفی و نقد کتاب شناخت هویت زن ایرانی» 
زنی برای تمام فصول (سینمای اجتماعی و رخشان بنی‌اعتماد) 
نشست معرفی کتاب «شناخت هویت زن ایرانی ۲» در کتابخانه فرهنگسرای شفق 
رونمایی از کتاب «تخم پوچ» در دفتر انتشارات روشنگران و مطالعات زنان 
اینجا فروشگاه نیست! 
پیام تبریک شهلا لاهیجی به مناسبت 8 مارس؛ روز جهانی زن 
جلد دوم کتاب «شناخت هویت زن ایرانی» منتشر شد 
او بیش از هر کس ایرانی است 
شهلا لاهیجی: «روحانی ناامید و ناامیدترمان می‌کند» 
فیلمنامه‌ی «پرده‌ی نئی» بهرام بیضایی به چاپ هفتم رسید 
گزارشی از مراسم رونمایی و روخوانی از کتاب «بُعد پنجم- پیش از گذشته» در انجمن فرهنگی اتریش در تهران 
مراسم رونمایی و روخوانی از کتاب «بعد پنجم- پیش از گذشته» 
یادداشتی از دکتر نادر نظری به انگیزه‌ی حضور در مراسم رونمایی از تازه‌های نشر روشنگران 
عَشَقه‌ای که بعد از ده سال مجاز شد! 
شهلا لاهیجی: «نمایشگاه‌های فرهنگی، محلی برای دعوای دولت ها نیستند» 
«آینه‌های روبرو»؛ آتشی که دوباره شعله‌ور شد 
«باید حرفای دیشبمو جدی می‌گرفتی!» از حصر آزاد شد! 
گزارشی از مراسم رونمایی و معرفی تازه‌های انتشارات روشنگران و مطالعات زنان در تئاترشهر 
محمد رحمانیان در مراسم رونمایی از تازه‌های نشر روشنگران سخنرانی خواهد کرد 
دنیای حیرت‌انگیز محک؛ مجموعه‌ای از غم و شادی 
شهلا لاهیجی: «مطمئن هستم شما نیز «متولد شانزده آگوست»؛ جدیدترین اثر سپیده محمدیان را به جد دوست خواهید داشت.» 
اجراي قانون اساسي، مهم‌ترين خواسته ما است 
یادداشتی از شهلا لاهیجی درباره‌ی رمان «پشت حصار» 
شهلا لاهیجی از رمان برگزیده‌ی سال 88 گفت... 
شهلا لاهیجی از رمان «و دیگران» گفت... 
شهلا لاهیجی: «بالاخره بخت با ما یار شد...» 
متن تکذیبیه‌ی شهلا لاهیجی؛ مدیر انتشارات روشنگران و مطالعات زنان 
پیام تبریک شهلا لاهیجی؛ مدیر انتشارات روشنگران به مناسبت پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری 
شهلا لاهیجی: همراه شو عزیز! 
به روحانی رای می‌دهم... 
«سفر به شب» بهرام بیضایی کتابِ پرفروشِ نشر روشنگران در نمایشگاه کتاب 
شهلا لاهیجی از «روایت حوا و خوشه‌ی گندم» می‌گوید... 
یادداشتی از شهلا لاهیجی به انگیزه‌ی انتشار کتاب «درام کودک بااستعداد بودن» 
در هر جایی، حضور خود را نشان دهید 
رمان «از روزهای اخگر و زنگار» منتشر شد 
سايه انتخابات رياست‌جمهوری بر سر نمايشگاه كتاب 
اثر تازه‌ای از بیضایی در راه است 
فیلمنامه‌ی «سفر به شب» بهرام بیضایی به زودی منتشر می‌شود... 
یادداشتی از شهلا لاهیجی به مناسبت نزدیک شدن به سی‌امین دوره‌ نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران 
پیام تبریک مدیر انتشارات روشنگران به مناسبت فرارسیدن عید نوروز 
شهلا لاهیجی: «چشم به راهِ دولتِ کلید و امید می‌مانیم» 
رونمایی از ترجمه‌ی انگلیسی کتاب «فتح‌نامه‌ی کلات» 
معرفیِ کتاب «دیگری» توسط شهلا لاهیجی 
اقتصاد نشر در حال فروپاشی است 
گزارشی از مراسم رونمایی و معرفی تازه‌های نشر روشنگران در سال 95 
گزارش تصویری 
مراسم رونمایی و معرفی تازه‌های نشر روشنگران 
سنگ‌ها به پرواز درمی‌آیند 
زن، صلح، محیط زیست، جامعه مدنی 
شب بیضایی 
مردی برای تمام فصول 
كتاب تازه‌اي از بهرام بيضايي در راه است 
کتاب «جامعه‌شناسی خانواده» تجدیدچاپ شد 
یادداشتی از شهلا لاهیجی به انگیزه‌ی انتشار ترجمه‌ی انگلیسی نمایشنامه‌ی «فتحنامه‌ی کلات» 
دور از وطن اما پُركار و محبوب 
اول زیارت اهل قبور، بعد زیارت اهل کتاب 
هدف از برگزاری نمایشگاه، صرفا فروش کتاب نیست! 
کتاب فروش ها کباب فروش شدند! 
زنان ایرانی سرود صلح و آشتی برای جامعه جهانی سر می دهند  
نمی توان با انتخابات قهر کرد 
استمداد زنان ایرانی از رهبر انقلاب برای تجدید رسیدگی به صلاحیت نامزدهای انتخاباتی 
زنان جامعه ایران برای تعیین سرنوشت سیاسی کشور در انتخابات مجلس شرکت کنند 
شهلا لاهیجی: شورای نگهبان صلاحیت کاندیداهای زن را تایید کند 
فعالیت های کمپین تغییر چهره مردانه مجلس در تقابل با منافع جمهوری اسلامی ایران نیست 
گام بلند زنان برای تحقق سند چشم انداز 1404 جمهوری اسلامی ایران  
تا بهارستان راهی نیست  
زنان و مجلس آینده  
حرف‌هایی درباره سانسور در گفتگو با «شهلا لاهیجی»؛ شاید این مصاحبه هم چاپ نشود  
چرایی جهانی نشدن ادبیات معاصر ایران؛ از خودسانسوری تا کمبود خلاقیت 
خیز زنان برای تصاحب کرسی های مجلس دهم- زنان ایران برای ورود به عرصه رقابت های انتخاباتی آماده می شوند 
خاطره‌ی اولین برخورد شهلا لاهیجی با سانسور در جایگاه یک خبرنگار 
تب نمایشگاه کتاب- یادداشت شهلا لاهیجی منتشر شده در روزنامه آرمان 
گفتگو با شهلا لاهیجی- انتشارات روشنگران با 22 عنوان کتابِ غیرقابل فروش در نمایشگاه بین المللی کتاب  
یادداشت شهلا لاهیجی در روزنامه اعتماد 
يادداشت شهلا لاهيجي در روزنامه جهان صنعت 
شهلا لاهیجی: «با حذف نام بیضایی نمی توانند او را از دنیای هنر حذف کنند!» 
بهرام بیضایی: «امیدوارم اشتباه بزرگی نکرده باشم» !  
شهلا لاهیجی: «روزی دنیا دربرابر سوریه شرمنده می شود»  
آریایی ها؛ قاتل دموکراسی در عهدباستان  
چرا در نمایشگاه کتاب شرکت نکردیم!! 
«ستون های زمین» منتشر می شود  
جنسیت، قدرت و سازمان اجتماعی 
جنسیت، تکثرگرائی و انتخابات 
جنسیت و انتخابات ملی 
جنسیت و مقتضیات انتخابات دمکراتیک  
جنسیت، دمکراسی و انتخابات 
جنسیت، تجربه مشارکت و جهان بینی سیاسی  
جنسیت، اگزیستانسیالیسم و انتخابات  
جنسیت و همبرابری در انتخابات (یادداشتی اختصاصی از دکتر عباس محمدی اصل) 
یادداشت اختصاصی از پروین پناهی؛ به انگیزه انتشار کتاب «نقد تطبیقی اضطراب در اشعار فروغ فرخ زاد و غادة السمان»  
جنسیت، همدلی و شایسته سالاری 
جنسیت و انتخابات آزاد (یادداشت اختصاصی از دکتر عباس محمدی اصل) 
جنسیت و اقتدار انتخاباتی 
کتاب «نشریات ویژه زنان» تجدید چاپ شد  
جنسیت، انتخابات و نفی خودکامگی 
نفوذ زنان بر انتخابات 
جامعه شناسی، عینیت و جنسیت  
جنسیت، خصومت و انتخابات (یادداشتی اختصاصی از دکتر عباس محمدی اصل) 
گفتگوی خبرگزاری کتاب ایران با «مریم افشار»  
یادداشت پریرخ صنیعی، به بهانه‌ی چاپ دوم کتاب «افسانه‌های بی‌زمان» 
یادداشت علیرضا وزیری، نویسنده‌ی کتاب «روزی... شاید فردا» 
یادداشت دکتر فاطمه جعفرنیا به بهانه‌ی انتشار کتاب «تأثیر باورهای یهود در بازتولید نگاه جاهلی به زن» 
کتاب «تاثیر باورهای یهود در بازتولید نگاه جاهلی به زن» منتشرشد 
نوید سهامی: «هیچ‌چیز در جهان، بدون فروش موفق، واقعیت پیدا نمی‌کند.» 
روايت ميوه‌هاى درخت كهنسال سنت 
«ای کاش که جای آرمیدن بودی» 
«غریبه‌ای در ساحل» منتشر شد 
کتاب «انسان‌دوستی و خشونت» منتشر شد 
مجموعه داستان «روح» منتشر شد 
کتاب «نفرت و بیزاری» منتشر شد 
کتاب «رانده شده» منتشر شد 
«طومار شیخ شرزین» تجدید چاپ شد 
«کتابخانة نیمه‌شب» منتشر شد 
کتاب «از اصفهان تا ویرجینیا»، زندگی حرفه‌ای یک پزشک ایرانی، منتشر شد 
رمان «از زن تا زمین» منتشر شد 
کتاب «شکست سقف شیشه‌ای» منتشر شد 
کتاب «و سرانجام، زنان» منتشر شد 
رونمایی و نقد کتاب «خواب‌های کاغذی» 
چاپ دوازدهم «ادبیات کودکان و نوجوانان» منتشر شد 
«حس و حال مشترکِ یک نسل» 
یادداشتی درباره‌ی کتاب «دست‌نوشته‌های گمشده» 
کتاب «پیدایش حیات» منتشر شد 
کتاب «پیدایش جهان» (بیگ بنگ) منتشر شد 
رمان «سنگ زنده، راز میکل‌آنژ» منتشر شد 
«رویای بارانی» عاشقانه‌ی چنار و پرنده 
پیام تسلیت به سرکار خانم پروین صدقیان حکاک 
«میشد اینجوری باشد اما نبود...» 
کتاب «مروری بر زندگی تراجنسیتی‌ها» منتشر شد 
راز سر به مُهرِ آن دوران 
«حکایت دختران قوچان» تجدید چاپ شد 
یادداشت بهمن یغمایی به بهانه‌ی انتشار کتاب «بیگانه کامو در آینه» 
کتاب «بیگانه کامو در آینه» نوشته‌ی کامل داود منتشر شد 
«دست‌نوشته‌های گمشده» به قلم فرانتس کافکا منتشر شد 
«سخن از زن در ایران نو» 
کتاب «زن در ایران نو» منتشر شد 
نمایشنامه «چهارراه» تجدید چاپ شد 
ماهیت جوهری زندگی با متن 
آرامیدن بر روی رویای خاک 
پنج اثر از بهرام بیضایی تجدید چاپ شد 
مجموعه داستان «عشقهای خنده‌دار» تجدید چاپ شد 
فیلمنامه‌ی «سفر به شب» نوشته‌ی بهرام بیضایی تجدید چاپ شد 
کتاب «تاریخ سرّی سلطان در آبْسکون» تجدید چاپ شد 
فیلمنامه «آوازهای ننه‌آرسو» تجدید چاپ شد 
رمان «بی‌خبری» تجدید چاپ شد 
نمایشنامه «افرا» به قلم بهرام بیضایی تجدید چاپ شد 
«شال‌گردن ماری کوری» تجدید چاپ شد 
کتاب «آنگلا مرکل» تجدید چاپ شد 
کتاب «خاک و رویاپردازی‌های آرمیدن (گفتاری در صور خیال درونبودگی)» نوشته‌ی گاستون باشلار منتشر شد 
اطلاعیه- مهلت تعویض کتاب «مثل آب برای شکلات» تا پایان اردیبهشت‌ماه 1400 
اطلاعیه- اطلاعات موردنیاز جهت بررسی و چاپ کتاب توسط انتشارات روشنگران و مطالعات زنان 
اطلاعیه- به دلیلِ شیوع گسترده‌ی ویروس کرونا، انتشارات روشنگران و مطالعات زنان تا 31 فروردین‌ماه تعطیل است. 
رستم و ایران 
کتاب «رستم‌نامه» با اقتباس از «شاهنامه فردوسی» منتشر شد 
یادداشت سحر بهشتی به بهانه‌ی انتشار رمان «دورماندگی» 
خانم‌جانِ «خانم‌جانِ فاطمه»! 
یادداشت بهمن یغمائی به بهانه‌ی انتشار رمان «شال‌گردن ماری کوری» 
شرویندخت ایازی: «هر تغییری ابتدا می‌بایست در چهار دیواری شخصی ما رخ دهد» 
رمان «خواب‌های کاغذی» منتشر شد 
یادداشت شرویندخت ایازی، نویسنده‌ی رمان «غزال، آهوی باغ زعفرانیه» 
تجدید چاپ شد 
رمان «زنان پیروز» منتشر شد 
مریم افشار: «آن باد، روایت زنانی‌ست ستم‌دیده اما عاشقِ زندگی» 
رمان «غزال، آهوی باغ زعفرانیه» منتشر شد 
یادداشت هایده وهاب‌زاده، به انگیزه‌ی انتشار کتاب «آنگلا مرکل» 
هرگز نميرد آنکه دلش زنده شد به عشق... 
اوست گرفته شهرِ دل... 
رسول نظرزاده: ترس برخی مدیران از نمایشنامه‌های زنانه و غلبه نگاه رادیکالِ ضدمرد- تصویر رنج‌های زنان در قلم نویسندگان نسل‌های پیش حضور چشمگیرتری دارد 
یادداشت سحر بهشتی به انگیزه‌ی انتشار رمان «گیسوان بافته» 
رمان «مثل آب برای شکلات» تجدید چاپ شد 
مجموعه داستان «آن باد» منتشر شد 
کتاب «آنگلا مرکل» منتشر شد 
رمان «گیسوان بافته» منتشر شد 
نمایشنامه «جنگنامه‌ی غلامان» به قلم بهرام بیضایی تجدید چاپ شد 
تاراج‌نامه (ذیل جهانگشا) به قلم بهرام بیضایی تجدید چاپ شد 
نمایشنامه «مجلس ضربت زدن» به قلم بهرام بیضایی تجدید چاپ شد 
«مهمانی خداحافظی» به قلم میلان کوندرا تجدید چاپ شد 
«شوخی» به قلم میلان کوندرا تجدید چاپ شد 
یادداشتی به بهانه‌ی انتشار کتاب «مشروطه، زنان و تغییرات اجتماعی» 
رسول نظرزاده: «چند دهه فعالیت قلمی زنان در زمینه تئاتر فراموش شده است» 
کتاب «داستان‌های شرقی» پس از سال‌ها تجدید چاپ شد 
پژوهشی درباره خشونت علیه زنان در ایران به قلم مهرانگیز کار 
«حکایت دختران قوچان» را بخوانیم... 
کتاب «روند دگرگونی ادبیات نمایشی زنان ایران (از 1289 تا 1357)» به قلم رسول نظرزاده منتشر شد 
یادداشت رامین مستقیم، مترجمِ کتاب «بحران» 
یادداشت بیتا عسگری، مترجمِ کتاب «عامل نشاط» 
نمایشنامه «چهارراه» نوشته‌ی بهرام بیضایی منتشر شد 
کتاب «عامل نشاط» (10 روش دستیابی به سلامتی و شادی) منتشر شد 
کتاب «بحران» منتشر شد 
جلد دوم کتاب «نگاهی به تجارب زنان کارآفرین در ایران» منتشر شد 
نمایشنامه «چهارراه» به قلم بهرام بیضایی به زودی منتشر می‌شود 
بهرام بیضایی: «من این روزها هیچ شرکتی در هیچ جشن و آیینی ندارم!» 
یادداشت افسانه نجم‌آبادی، نویسنده‌ی کتاب «حکایت دختران قوچان» به انگیزه‌ی چاپِ مجددِ کتاب 
مجموعه روایت «درختان در مهتاب هم می‌رویند» نوشته‌ی نوذر اسمعیلی منتشر شد 
«ژاک و اربابش» تجدید چاپ شد 
«کتابِ خنده و فراموشی» تجدید چاپ شد 
معرفی کتاب «مشروطه، زنان و تغییرات اجتماعی» با حضور علی باغدار دلگشا، نویسنده‌ی کتاب 
رمان «سلاخ‌خانه‌ی شماره‌ی پنج» تجدید چاپ شد 
بخشی از فیلمنامه‌ی «سفر به شب» نوشته‌ی بهرام بیضایی 
سعید سلطانی طارمی: «سَریه یک حماسه است» 
یادداشت نرجس خدایی، نویسنده‌ی مجموعه داستان «فهرست ترس‌ها» 
بخشی از نمایشنامه‌ی «مجلس ضربت زدن» نوشته‌ی بهرام بیضایی 
کتاب‌های پرفروش انتشارات روشنگران و مطالعات زنان در سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران 
یک دقیقه در غرفه‌ی روشنگران- (ویدیو) 
معرفی کتاب‌های جدید روشنگران 
معرفی کتاب‌های جدید روشنگران 
فهرست کتاب‌های نشر روشنگران در نمایشگاه کتاب 1398 
زهرا امینی: «وَنِسا و ویرجینیا» رمانی حول محور زندگی «ویرجینیا وولف» 
«چیستی فمینیسم» تجدید چاپ شد 
«عقده‌‌ی سیندرلا» تجدید چاپ شد 
سال نو مبارک 
رمان «وَنسا و ويرجينيا» نوشته‌ي سوزان سلرز با ترجمه‌ي زهرا اميني منتشر شد 
مجموعه داستان «فهرست ترس‌ها» به قلم نرجس خدایی منتشر شد 
نقد و بررسی کتاب «تخم پوچ» در موسسه فانوس ادب البرز 
اندکی با زندگی مهتاب... 
كابوس يك تولد 
«شوق لبخند، برق آینه و یک استکان چای زعفرانی» به قلم نوذر اسمعیلی منتشر شد 
دو اثرِ جدید توسط نشر «دامون» منتشر شد 
مجموعه داستان «زندگی مهتاب» به قلم ابوالفضل مجیدیان منتشر شد 
بازتولید ساخت سیاسی در پرتو گفتمان زنانگی در نشریات دهه‌ی هفتاد ایران 
یلدا مبارک... 
کتاب «مشروطه، زنان و تغییرات اجتماعی» در یازدهمین «جشنواره ملی حرکت» حائز رتبه اول کشوری گردید 
نقد و بررسی رمان «تخم پوچ» در کانون داستان ملل 
«مشروطه، زنان و تغییرات اجتماعی» منتشر شد 
کتاب «نظريه‌ی رمان: از رابله تا مارکز» منتشر شد 
کتاب «زن در قصه‌های پریان» منتشر شد 
مکتوبات خیالی (اسنادی از گفتمان سیاسی عصر مشروطه) منتشر شد 
یادداشت اختصاصی علی باغدار دلگشا 
«پدران و پسران از هم پاشيده» منتشر شد 
«يادواره‌ی هايپيشيا» منتشر شد 
گزارشِ مراسم رونمایی از کتاب «تخم پوچ» در دفتر سینمای جوان کرمانشاه 
حلقه کتابخوانی صلح 
انتشارات روشنگران در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور دارد اما فروشِ کتاب ندارد! 
پیشنهاد نوروزی عصمت عباسی: رمان «در جستجوی فرخنده» 
۸ مارس؛ روز جهانی زن بر تمام مردم دنیا فرخنده باد 
بررسی روانشناختی فرهنگ خودکامگی با حضور دکتر علی صاحبی 
سه عنوان کتاب از انتشارات روشنگران با 40 درصد تخفیف در طرحِ اپلیکیشن طاقچه 
اثری عاشقانه در بطن ماجراهای سیاسی 
پرفروش‌های نشر روشنگران در دی‌ماه 1396 
آب شرمنده‌ی آتش شد 
بخشی از رمان «باید حرفای دیشبمو جدی می‌گرفتی!» نوشته‌ی محمدرضا مرزوقی 
کتاب‌های پرفروش‌ نشر روشنگران در آبان 1396 
اهدا عواید فروش کتاب «پشت حصار» به فرزندان ایتام و معلولین 
کتاب‌های پرفروش نشر روشنگران در مهرماه 1396 
رونمایی و نقد و بررسی رمان «در جستجوی فرخنده» در شهر کتاب «مهرشهر» 
«عَشَقه» رحمانیان به کتابفروشی‌ها رسید 
بيضايي و كوندرا همچنان پرطرفدار هستند 
اوتیسم در رمانی با چاشنی عشق، مهاجرت و تنهایی 
یادداشت نویسنده‌ ایرانی برای چاپ رمانش به آلمانی 
رمانی که پس از سال‌ها بالاخره توانست مجوزِ چاپ بگیرد! 
رونمایی از تازه‌های انتشارات روشنگران در تالار مشاهیر مجموعه‌ی تئاترشهر 
پرفروش‌های نشر روشنگران در تیرماه 1396 
بخشی از رمان «سه نقطه در رویا» نوشته‌ی سهیلا مهاجر ایروانی 
بخشی از رمان «بن‌بست خاله رُزا» نوشته‌ی علیرضا مجابی 
سهیلا مهاجر ایروانی: «سه نقطه در رویا؛ قصه‌ی سه زن از سه گوشه‌ی متفاوت دنیا و با یک نقطه اشتراک...» 
علیرضا مجابی از رمان «بن‌بست خاله رُزا» می‌گوید... 
یادداشتی از ف-نوری؛ نویسنده‌ی رمان «بُعد پنجم پیش از گذشته» 
انتشار رمانِ «بُعد پنجم پیش از گذشته» به زبان آلمانی 
پیام تسلیت انتشارات روشنگران در پی درگذشت مریم میرزاخانی 
کتاب‌هایی برای شنیدن 
نگاهی به تازه‌ترین کتاب‌های صوتی نشر روشنگران 
همدلی با کودک درون 
جای بزرگ بیضایی در خانه خالی است 
«درباره‌ی آزادي» و «لاك نقره‌اي» را بشنويد! 
موقعیت اضطراری و معیارهای اخلاقی در سینمای اصغر فرهادی کتاب شد- روایتی تلخ از مادران اوتیسمی در یک رمان 
«پولک سرخ»؛ اولین رمان محبوبه میرقدیری 
رمان «متولد 16 آگوست» به قلم سپیده محمدیان منتشر شد 
پیام تسلیت انتشارات روشنگران در پی وقوع حوادث تروریستی در تهران 
معرفی کتاب «دیگری» در خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) 
«عشقهای خنده‌دار» میلان کوندرا به چاپ پانزدهم رسید 
بخشی از کتاب صوتی «لاک نقره‌ای» 
مجموعه داستان کوتاه «لاک نقره‌ای» در قالب کتاب گویا منتشر شد 
بخشی از کتاب صوتی «درباره‌ی آزادی» 
کتاب «درباره‌ی آزادی» در قالب کتاب گویا منتشر شد 
رمانی اجتماعی بعد از سال‌ها از محاق در آمد 
رمان «در جستجوی فرخنده» طنزی تلخ از تنهایی انسان مهاجر امروز 
کتاب‌های تازه نشر روشنگران از بیضایی تا یک کتاب انتخاباتی 
شهلا لاهیجی: همراه شو عزیز هموطن! 
بنفشه حجازی: «رای دادن، حفظ آخرین سنگرِ جمهوری‌ست.» 
من فارغ از شور انتخاباتى كه وجود دارد به آقاى روحانى راى خواهم داد 
در انتخابات شرکت می‌کنم و به حسن روحانی رای مشروط می‌دهم 
به روحانی رای می‌دهم 
به حسن روحانی رای می‌دهم 
ما رای می‌دهیم تا آرامش ادامه یابد 
کتاب «شوخی» میلان کوندرا به چاپ شانزدهم رسید 
«سفر به شب» بهرام بیضایی پرفروش‌ترین کتابِ روشنگران در نمایشگاه کتاب 
معرفی رمان «از روزهای اخگر و زنگار» 
تازه‌های نشر روشنگران در بهار 96 
اگر نمی‌توانید در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور داشته باشید... 
آخرین اخبار سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سایت و کانال نشر روشنگران 
نشر روشنگران در سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران 
خرد جمعی می‌گوید دوباره به روحانی رای بدهیم- با «سفر به شب» استاد بیضایی می‌آییم 
یادداشتی از نیسان فروزین؛ مترجمِ کتاب «درام کودک با استعداد بودن» 
«عقده‌ی سیندرلا» به چاپ سوم رسید 
کتاب «جنسیت و فلسفه سیاسی انتخابات» منتشر شد 
کتاب «درام کودک با استعداد بودن» منتشر شد 
به مناسبت فرارسیدن عید نوروز 
یادداشت اختصاصی نویسنده‌ی کتاب «گفتمان زنانه» 
یادداشت اختصاصی نویسنده‌ی کتاب «تحلیلی بر بازتاب اسطوره در سینمای بهرام بیضایی» 
بخشی از رمان «در جستجوی فرخنده» با صدای نویسنده 
معرفی کتاب «حلقه- نگاهی به ازدواج زودهنگام در ایران» با صدای نویسنده 
معرفیِ کتاب «تیغ و سنت» با صدای نویسنده 
یادداشت اختصاصی نویسنده‌ی کتاب «نامه‌های زنان ایرانی» 
یادداشت اختصاصی نویسنده‌ی مجموعه داستان «او می‌برد» 
علیرضا مجابی از رمان «در جستجوی فرخنده» گفت... 
یادداشت نویسنده‌ی رمان «خاش و گلبرگ‌های خشخاش» 
یادداشت اختصاصی مترجم کتاب «مکبث» 
یادداشت اختصاصی نویسنده‌ی کتاب «تغییرات اجتماعی در ایران از نگاه مورخان پارسی‌نویس-بلعمی تا جوینی-» 
یادداشت اختصاصی نویسنده‌ی رمان «بعد پنجم- پیش از گذشته» 
کتاب «بوطیقای فضا» در لیست «چهل پیشنهاد نوروزی کتاب» روزنامه‌ی آرمان امروز 
یادداشت اختصاصی نویسنده‌ی کتاب «اضطراب در اشعار فروغ فرخزاد و غادة‌السمان» 
یادداشتِ اختصاصی نویسنده‌ی رمان «پشت حصار» 
یادداشتِ اختصاصی نویسنده‌ی کتاب «وقایع‌نگاریِ نگاه» 
یادداشت اختصاصی رامین مستقیم؛ مترجمِ کتاب «حقوق انسان» 
کتاب «تیغ و سنت» نوشته‌ی رایحه مظفریان منتشر شد 
یادداشت نوذر اسمعیلی به انگیزه‌ی انتشار مجموعه داستان «وقایع‌نگاریِ نگاه» 
مجموعه داستان «وقایع‌نگاریِ نگاه» منتشر شد 
کتاب‌های پرفروش‌ نشر روشنگران در بهمن‌ماه 1395 
معبود حسیبی از کتاب «خاش و گلبرگ‌های خشخاش» می‌گوید.. 
کتاب «خاش و گلبرگ‌های خشخاش» منتشر شد 
یادداشتی بر کتاب «پیام فوری از مادر زمین» 
به بهانه‌ی پنجاهمین سال درگذشت فروغ فرخزاد 
بخشی از کتاب صوتی «روایت حوا و خوشه‌ی گندم» 
گزارش تصویری از مراسم آغاز به کار «کانون عالی زنان و توسعه پایدار ایران» به همراه رونمایی از کتاب «پیام فوری از مادر زمین» 
مراسم آغاز به کار و اعلام موجودیت كانون عالی زنان و توسعه پايدار ايران همراه با رونمایی از کتاب «پیام فوری از مادر زمین» 
یادداشت علیرضا مجابی؛ نویسنده رمان «در جستجوی فرخنده» 
رمان «در جستجوی فرخنده» منتشر شد 
از میان دفترچه‌های دهه‌ی شصت... 
بالاخره یکی باید بایستد ... 
بچه‌های «پشت حصار» ... 
رمان «پشت حصار» منتشر شد 
رمان «در جستجوی فرخنده» به زودی منتشر می شود... 
«روانشناسی توده ها» تجدیدچاپ شد 
«مهمانی خداحافظی» میلان کوندرا به چاپ هشتم رسید 
کانال رسمی انتشارات روشنگران در تلگرام 
مکبثِ منظوم 
خوانش نمایشنامه «شب هزارویکم» در تالار مشاهیر تئاترشهر 
ترجمه‌ی منظوم «مکبث» منتشر شد- همزمان با چهارصدمین سالگرد درگذشت ویلیام شکسپیر 
منوچهر انور: « گفتار در نمایش باید کمی بی‌ادبی باشد، نه ادبی» 
زنِ ایرانی و اجتماعی شدن در عصر مشروطه 
«نامه‌های زنان ایرانی» منتشر شد 
قصه‌گویی برای کتابداران 
برای آنهایی که جهان را تنها در چهار بُعد نمی‌بینند! 
رمان «بُعد پنجم- پیش از گذشته» منتشر شد 
جاده‌های جهانی 
جاده‌های جهانی 
ویرایش جدید کتاب «ادبیات کودکان و نوجوانان» منتشر شد 
دیدار با «دیگری» 
کتاب «دیگری» منتشر شد 
کتاب «بررسی روان‌شناختی خودکامگی» تجدیدچاپ شد 
در دفاع ازجهان‌نو 
معرفی کتاب های پرفروشِ انتشارات روشنگران در ماه گذشته 
یادداشتی از بهرام بیضایی برای منوچهر انور 
نمایشنامه‌ی «فتحنامه‌ی کلات» به زبان انگلیسی ترجمه شد 
آنونس فیلم «مستند رزا»؛ به مناسبت 17 مرداد روز خبرنگار 
چرا حقوقِ انسان؟ 
سمانه امیری و «کمی آن طرفتر»... 
بادکنک‌های نارنجی؛ نماد ایستادگی تا منع ازدواج کودکان 
بنفشه حجازی: «جنازه‌ی کتاب بر دستمان مانده!» 
 
کتاب «حلقه»-«نگاهی به ازدواج زودهنگام در ایران» منتشر شد 
مریم افشار: اسطوره دنیایی اسرارآمیز است 
«پیام فوری از مادر زمین» : مادر زمین به کمک شما نیازمند است!! 
منتخبی از فایل صوتی کتاب «خیلی خوشبختم خانوم صادقی» 
از نگاهی خاص... 
یادداشت علیرضا مجابی درباره‌ی ضرورت صوتی کردن کتاب «خیلی خوشبختم خانوم صادقی» 
کتاب «خیلی خوشبختم خانوم صادقی» در قالب کتاب گویا منتشر شد 
اطلاع از آخرین اخبار و فیلم و عکس های نمایشگاه بین المللی کتاب تهران 
انتشارات روشنگران و مطالعات زنان در نمایشگاه کتاب 
شهرو خبر کن خبر کن بگو... 
نگاهی به آثار «آلبا دسس پدس»؛ نویسنده، شاعر و روزنامه نگار ایتالیایی 
پیشنهاد نوروزی محمدرضا مرزوقی: کتاب «احساس تنهایی و توتالیتاریسم» 
پیشنهاد نوروزی علیرضا مجابی: «کتاب خنده و فراموشی» 
پیشنهاد نوروزی پژمان ابوالقاسمی: کتاب «درباره آزادی» 
پیشنهاد نوروزی پروین پناهی: کتاب «بارداری بی هنگام آقای میم»  
یادداشتی از شقایق فیروزی؛ نویسنده مجموعه داستان های کوتاه «او می برد» 
مجموعه داستان کوتاه «او می برد» توسط انتشارات روشنگران منتشر شد 
یادداشتی بر کتاب «تغییرات اجتماعی از نگاه مورخان پارسی نویس: بلعمی تا جوینی»  
کتاب «تغییرات اجتماعی در ایران از نگاه مورخان پارسی نویس-بلعمی تا جوینی-» منتشر شد 
کتاب «اضطراب در اشعار فروغ فرخزاد و غادة‌السمان» منتشر شد 
انتخابات مشارکتی و پدیداری به نام زن 
سانسور یا جامعه پذیری زبان 
زبان سانسور و سانسور زبان  
خیز زنان برای تصاحب کرسی های مجلس دهم- رونمایی از طرح تغییر چهره مردانه مجلس 
متنی از «اوریانا فالاچی» 
جنسیت و قدرت در حوزه عمومی (یادداشتی اختصاصی از دکتر عباس محمدی اصل)  
جنسیت، تبعیض مثبت و دموکراسی (یادداشتی اختصاصی از دکتر عباس محمدی اصل) 
کتابی با فصل های متفاوت نسبت به آثار فلسفی- با تماشای تلویزیون هم می توانید فیلسوف شوید 
تجربه نوشتن از بهرام بيضايی 
از ترجمه ی شعرهایی که خواب دیده ام  
یادداشتی از دکتر علی سراج در ارتباط با کتاب «گفتمان زنانه» 
کتاب «تحليلي بر بازتاب اسطوره در سينماي بهرام بيضايي» منتشر شد  
«گفتمان زنانه»؛ تازه‌ترین اثر انتشارات روشنگران و مطالعات زنان بر پیشخوان کتابفروشی‌ها  
محمدرضا مرزوقی: «با خبرنگاران دوست نشو، می‌شوی دل نبند و دل می‌بندی به عاقبتش بیندیش» 
پرینوش صنیعی: سکوت رسانه ها بهتر از ایجاد مشکلات پیش بینی نشده است! 
یادداشت عصمت عباسی به انگیزه صوتی کردن کتاب «اگر بودی میگفتی...» 
فضیلتی به نام نامیِ نافرمانی 
یادداشت همایون عالمی؛ نویسنده کتاب «سایه های نور» 
انتشار شش داستان از کتاب منتشر نشده «علیرضا محمودی ایرانمهر» 
خودمان را باور کنیم و به خودمان اعتماد داشته باشیم  
«ميلان كوندرا» به قرباني شدن انسان در جوامع توتاليته مي‌پردازد  
محمدیان: «حمید فرخ نژاد» در آشنایی‌ام با فضای جنوب نقش بسزایی داشت 
بوطیقای فضا بیانگر مفهوم متفاوتی از فضا و سکونت  
طاهره صدیقیان: «هیچ عشقی ارزش تحمل خشونت را ندارد!» 
سلطانی: خودشان به خودشان جایزه می دهند!  
علیرضا زندی: «ژانر وحشت در ادبیات ایران مهجور مانده» 
آژیدهاک؛ شکوه گر از روزگار...  
محدودیت فضای سالن روشنگران را بر ما ببخشید....  
«چهلم»؛ کتاب برگزیده روشنگران در سال 89  
لاهیچی: «یا نان نیست یا دندان»! 
کتابخانه زنان به نقل از مجله زنان 

تماس با ما

بازدید امروز : 379
بازدید دیروز : 1493
بازدید ماه جاری : 29044
کل بازدید ها : 199778
 

کاربران آنلاین :  2
 

  تلفن دفتر فروش : 88723936 - 88722665
  نمابر : 88722665 
  ایمیل : roshangaran68@gmail.com 
  آدرس : خیابان یوسف آباد میدان فرهنگ – خیابان 33 – نبش آماج – شماره 21- واحد 3

کلیه حقوق این سایت متعلق به انتشارات روشنگران می باشد.