سایت روشنگران: «بهرام بيضايي» از جمله سينماگران مشهور ايراني است كه به اساطير توجه ويژه داشته و با بهكارگيري اساطير و آيين نه تنها بر زيبايي اثرش ميافزايد بلكه برآنست تا با مفهوم و معناي نهفتهي آنها، ناخودآگاه ذهن انسان امروز را بيدار كند.
«مریم افشار» در کتاب «تحليلي بر بازتاب اسطوره در سينماي بهرام بيضايي» تلاش کرده ضمن اشاره به اساطير و آيينهاي بهكاررفته در پنج فيلم (غريبه و مه، چريكهي تارا، مرگ يزدگرد، شايد وقتي ديگر و مسافران)، چگونگي بازتاب ساختاري آنها را براساس نظريات ساختارگرايان بزرگي چون «لوي استروس»، «رولان بارت»، «کلود برمون» بررسی کند.
کتاب در 4 فصل نوشته شده است. فصل اول به تعریفِ اصطلاحات اسطوره، آيين و نمايش براساس ديدگاههاي مختلف میپردازد. در فصل دوم ضمن تحليل علمي و ساختاري سينماي بيضايي بر اساس الگوي «كلود برمون»، اسطورهاي شدن زمان در سينماي بيضايي براساس الگوي منتقدان ساختارگرا بررسي میشود. نگارنده در فصل سوم دگرديسي اسطوره و تقدسزدايي از اسطوره قهرمان در سينماي بيضايي را تحليل میکند و در فصل آخر به بررسي چگونگي بازتاب آيين در پنج فيلمِ مورد نظر ميپردازد. همچنين در قسمت پاياني كتاب، در بخش پيوستها تصاوير پنج فيلم مورد نظر به همراه جمله كليدي و پيام مهم هر فيلم، از ديالوگهاي فيلمها انتخاب و قرار داده شده است.
کتاب «تحليلي بر بازتاب اسطوره در سينماي بهرام بيضايي» از سوی انتشارات روشنگران و مطالعات زنان با قیمت 15000 تومان منتشر شده است.
درح خبر : 1394-06-03
بازدید : 7628