سایت روشنگران و مطالعات زنان: به روال سالهای گذشته صفحهای را با عنوان «پیشنهاد نوروزی» اختصاص دادهایم به مولفان و مترجمان تا هر کدام برای ایام نوروزِ شما مخاطبان و دوستداران ِآثار نشر روشنگران به انتخاب اثری را برگزینند تا بعنوان پیشنهادی برای مطالعهی نوروزی شما باشد.
پیشنهاد نوروزی عصمت عباسی: کتاب «شب مادر»
رمان «شب مادر» نوشتهی «کورت ونهگات» را باید خواند. نه یک بار بلکه چندین و چند بار. این توصیهی من به عنوان فردی است که همواره در زندگیش دغدغهی خواندن داشته، دغدغهی خواندن کتابی خوب و غرق شدن در متن داستان.
این کتاب، داستانی روان و جذاب دارد و ترجمهی بسیار عالی آقای «علی اصغر بهرامی» هم خواندن رمان را لذتبخشتر کرده است.
«شب مادر» یکی از آن کتابهایی است که چند روز مرا از دنیای پیرامونم جدا کرد و توانستم با چشمان «ونهگات» به انسان، این پدیدهی پیچیدهی آفرینش نگاه کنم. از چشم کسی که عمیقا به درون انسانها نفوذ میکرد و به بیان روحیات افراد میپرداخت. «کورت ونهگات» در «شب مادر» به مسالهی هویت انسان پرداخته. انسانهایی که همه، بیش از یک شخصیت دارند. این رمان داستان مردی به نام «هاوارد دبلیو کمبل جونیور» را روایت میکند که بعد از جنگ جهانی اول به آلمان رفت و در خدمت حزب نازی قرار گرفت و عهدهدار مسئولیت تبلیغات حزب نازی شد.
«کورت ونهگات» در مقدمهی کتاب مینویسد: «من داستان زیاد نوشتهام. اما این داستان، یعنی «شب مادر» تنها داستانی است که نتیجهی اخلاقی آن را میدانم. البته این نتیجهی اخلاقی چیز چندان مهمی هم نیست. جریان فهمیدن آن هم صرفا اتفاقی است: «ما همان چیزی هستیم که بدان تظاهر میکنیم. پس همیشه باید مواظب باشیم و ببینیم به چه چیزی تظاهر میکنیم.»
|